Şampiyon Diyarbakır Dsi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 15 yaş grubu Türkiye şampiyonasında 1.Kademe Grup müsabakası finalde Mersin Akdeniz Belediyespor ile karşılaşan Diyarbakır DSİ spor, Kahramanmaraş grubundan lider olarak çıktı.

Kahramanmaraş Batıpark sahasında oynanan maça Diyarbakır DSİ spor hızı başladı. Mesin Akdeniz Belediyespor’a göre fiziksel açıdan daha zayıf olan DSİ spor, topu yerde tutarak ayağa paslar yaparak rakibinin fizik gücünü kırmaya çalıştı. Karşılaşmanın başında ayağa kısa paslarla atağa çıkan Diyarbakır DSİ sporlu oyucunlar bir anda topu rakip yarı alan taşıdılar. Baskılı ataklar sonucu gol sesi çıkmadı.

 

İLK YARI 0-0’LIK EŞİTLİK BOZULMADI

Her iki takımında baskılı ataklar sonucunda mücadele baskın oyun sergilediği maçın ilk yarısı oyun kontrolünü her iki takımda alamazken yedek kulübeler arası sözlü temas yaşandı ve oyunda takımların kardını düşürdü ve her iki talkımda ilk yarıda gol yollarında kısırlık yaşadı. ilk yarıda golün yaşanmadığı müsabakada ilk yarı 0-0 sonuçlandı ve takımlar soyunma odasına sessiz sedasız giriş yaptı.

 

SICAK HAVA DEM VURDU

Her iki takımında uzun yolculuk yapacağını göz önüne alan ASKF İl Tertip Komitesi maç saatini erken saat olan 10.00 olarak belirledi. Yoğun sıcak hava altında oynanan müsabakada güneşinde etkisi ile oyuncuların enerjileri çabuk bitti. Maçın hakemi ise maç esnasında ara ara su molası vererek iki taraf oyuncularının da dinlenmesine ve sıcak havanın su ile etkisinin kırılmasına yardımcı oldu.

 

DSİ ÜSTÜNLÜKÇÜ, AKDENİZ BERABERLİKÇİ

Küçük yaş grupları olduğu için 35’er dakikadan 70 dakika oynatılan mücadelede gol ikinci yarıda bulunuldu. İlk yarıdaki oyunu soyunma odasında bırakan ve sahada rakibine karşı baskın oyun kurmaya çalışan Diyarbakır ekibi DSİ spor Sağ kanatta topla buluşan Sedat çalımlarla ceza sahasına girdi ve topu müsait pozisyondaki Yusuf aktardı. Ceza sahası içerisinde müsait pozisyonda topla buluşan Yusuf düzgün bir plase vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bir sıfırlık skor avantajını korumak isteyen Diyarbakır DSİ spor fazla yorulmadan bu skor avantajını korumak istedi.  Ayağa paslarla oyunu soğutup soyunma odasına skor avantajı ile gitmek isteyen DSİ Spor’a karşı Mersin Akdeniz Belediyespor’un oyununa oyuncu değişiklikleri ile müdahale etti. Bu değişikliklerde birlikte fizik avantajını iyi kullanmak isteyen Mersin Akdeniz Belediyespor, oyunu rakip kaleye yıktı. Baskılı ataklar yapan Mersin ekibi golü buldu ve oyuna tekrar dengeyi getirdi. Oyunda dengenin gelmesi ile her iki takımda gol yollarında arayışa çıktı ama gol sesi çıkmayınca maç 1-1’lik eşitlikle penaltı atışlarına gitti.

 

DSİ PENALTILARLA ŞAMPİYON

Her iki takımında kıyasıya mücadele ettiği ve baskılı ataklar sonucunda ilk yarıda 0-0 eşitliğin, ikinci yarıda ise 1-1’lik eşitliğin bozulmadığı müsabaka penaltılara taşındı. Her iki takımında 5’er penaltı kullandığı penaltı atışlarında ilk penaltı atışını DSİ spor’da Yasin topun başına geçerek kaleci’yi ter köşeye yatırarak 1-0 penaltı ile öne geçti. Mersin Akdeniz’de ise Bünyamin penaltı atışı ile 1-1’lik eşitlikle dengeyi getirdi. DSİ’de Mehmet ile 2-1’lik denge bozuldu. Mersin’de Sinan ile beraberlik geldi. Kaleci Berat ile işini Riske Sokan DSİ spor avantajı kayıp etti ve Mersin ekibi A. Emre ile 2-3 öne geçti. Yunus ile tekrar dengeyi getiren Diyarbakır DSİ bu penaltı atışı sonrası kalesini gole kapatarak Erden ve İsmail’in penaltı atışlarını önlemesi sonucunda DSİ’de Sedat farkı 4-3’e getirerek penaltı atışları sonucunda müsabakanın skorunu 5-4’le grup şampiyonu oldu. Müsabaka sonrası ise şampiyonluk pozu ile o an ölümsüzleştirildi.    

 

ŞAMPİYON DSİ 2. KADEME MAÇLARINA GİDECEK

2016- 2017 sezonu U15 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları batıpark stadında oynandı. 1. Kademe müsabakaları dan Mersin ilinden Akdeniz Belediyespor Kulübü, Adana ilinden Adana Demirspor, Hatay ilinden Hatay Karaağaçspor, Diyarbakır ilinden Devlet Su işleri (DSİ) Spor, Malatya ilinden Adafi Kartal Spor Kulübü, Elazığ ilinden ise Elaziz Belediyespor katıldı. A grubunda DSİ Spor u15 takımı B grubunda ise Mersin Akdeniz Belediyespor u15 takımı finalde karşı karşıya geldiler. Final maçını penaltılar sonucunda 5-4 kazanan Diyarbakır DSİ U 15 takımı 1. kademe maçlarında 1. oldu ve 2. kademe maçlarına katılmaya hak kazandı.(HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN)