Şengül: Çocuklarımızdan Özür diliyoruz!

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, iktidarın milli bayramları sıradanlaştırma anlayışı içerisinde olduklarını öne sürerek; 'Bayramı, bayram tadında yaşatamadığımız için siz değerli çocuklarımızdan özür diliyoruz' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında konuşan Şengül, “Bugünkü iktidar sahipleri, yasakçı zihniyetle milli bayramları sıradanlaştırma anlayışı içerisindedirler. Çelenk koymak yasak, yürümek yasak, kutlamalar, resepsiyonlar yasak. Yani bayramı, bayram tadında yaşatamadığımız için siz değerli çocuklarımızdan özür diliyoruz. Sizler, anne ve babalarınızın anlattığı bayram coşkusunu yaşamıyorsunuz. Bu anlamda kalbinizin kırık olduğunu biliyorum. Kırgın da olsanız, biliyorum ki sevmekten vazgeçmeyeceksiniz” ifadelerine yer verdi. Konuşmasında “Ulusal Egemenlik” vurgusu yapan CHP İl Başkanı Şengül, şöyle konuştu: “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı! Ulusal Egemenlik, ulusun namusu, onurudur ve şerefidir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. 23 Nisan, dünya üzerinde benzeri bulunmayan bir anlayışla iki farklı ve önemli unsuru bir arada taşıyan milli bayramımızdır. 23 Nisan karanlıktan, aydınlığa kavuştuğumuz gündür. 23 Nisan Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği; egemenliğin, millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir. 23 Nisan, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün egemenliğimizle birlikte, çocuklara armağan ettiği milli bayramımızdır. Çocuklar! Sizler, Türkiye’yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza olan inancımız tamdır.”

23 Nisan’ları sevmekten vazgeçmeyeceklerini kaydeden Başkan Esat Şengül, şu fıkrayı anlattı: “Adamın birisi, üstadâ bir şey sormuş: Kırılan kalp yine sever mi? Üstad, evet demiş. Adam, peki demiş. Üstadım, siz hiç kırılan bardakta su içtiniz mi? Üstad da cevap vermiş: Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi? İşte sevgili çocuklar, üstadın söylediği gibi ne kadar kırgın olursak olalım, ne 23 Nisan’lardan ne de Türkiye Cumhuriyeti’ni sevmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Aksine 1 hafta boyunca bayram kutlamaları yapacağız. İlçe ilçe tüm örgütlerimiz; bayram coşkusunu, bayram tadında siz değerli çocuklarımıza yaşatacağımıza söz veriyoruz.”