Takı olarak taşımayı seviyoruz
Altına düşkünlüğü ile bilenen Kahramanmaraş altınlarını bankalara değil kendi üzerine emanet ediyor. Altın işlemeciliğinde İstanbul'dan sonra Türkiye'de ikinci olan Kahramanmaraş, Bankadaki altın mevduat hesabına göre alt sıralarda.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de bankada en çok altın hesabı olan Ardahan oldu. Kişi başı 302 ile Ardahan en çok altın hesabına sahip olurken en sonda da Şanlıurfa yer aldı. İstanbul ise 236 TL ile 6’ncı sırada kendine yer buldu.
Altın işlemeciliğinden İstanbul’dan sonra ikinci olan ve 22 ayar altın imalatında Türkiye birincisi olan Kahramanmaraş’ın yapılan araştırma sonucu altınlarını bankalarda değil üzerlerinde taşıdığı ortaya çıktı.
Maraş Burması, Kordan, Habbe Gerdan, Bonbeli Bilezik, Telkari Küpe gibi eşsiz sanat eserlerinin ellerde şekil aldığı Kahramanmaraş, Türkiye genelindeki illerin yanı sıra en küçük ilçelere kadar altın sevkiyatı yapmasıyla bilinen bir il konumunda.
Altın işlemeciliğinde Türkiye’de ilk ikide bulunan Kahramanmaraş’ın altım mevduatlarında kişi başına düşen hesabın 100 TL’nin altında olduğu ve alt sıralarda bulunduğu öğrenildi.