Yardımcıoğlu: Muhtarlıklar ve muhtarlar da tasarruf tedbirleri kapsamına alınmalı

Batı Asya Araştırmaları Enstitüsü Başkanı (BAAE) Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu hükümetin açıkladığı tasarruf tedbirlerine, ses getirecek bir öneride bulundu. Yardımcıoğlu, özellikle teknolojiye karşı anlamını yitiren muhtarlık kurumu ve kurumu temsil eden muhtarların da tasarruf tedbirleri kapsamına alınmasını önerdi.

Hükümet, dün merakla beklenen tasarruf tedbirlerini açıkladı. Tüm kamu kurumlarını ilgilendiren tasarruf tedbirleri kamuoyunda tartışılırken çok konuşulacak bir öneri de BAAE Başkanı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu’ndan geldi.

Yardımcıoğlu, kamuoyunun çok büyük bir çoğunluğunun işlevselliğini yitirdiğine inandığı muhtarlık kurumlarının tasarruf tedbirleri kapsamında lağvedilmesi çağrısında bulundu.

Yardımcıoğlu, “Bugün ülke bir tasarruf seferberliği kapsamında hamleler yapmaktadır. Kamunun tüm kurumları için her anlamda tasarruf yapmaktan bahsedildiği bu dönemde artık anlamını yitirmiş bir kurum olan muhtarlık ve muhtarlar da nasibini ivedilikle almalıdır. Şehir merkezlerinde, büyükşehir belediye merkezlerinde ve şehre belli bir mesafede kalan mahalle ve köy gibi yerleşim birimlerinde muhtarlık denilen kurumlar tasarruf maksatlı olarak lağvedilmelidirler. Bu kurum ve kurumu temsil eden muhtarlara ayrılacak harcırah ekonominin tasarrufuna sunulmalıdır. Buradan tasarruf edilecek tutar, şu an zikredilen birçok tasarruf kaleminden daha çok tasarruf sağlayacaktır. Vatandaşlar, her zaman yaptığı gibi tüm işlerini yine e- devlet üzerinden yapmaya devam edecekler. Değişen tek şey ise anlamını yitirmiş bir kuruma giden harcırahın ülke ekonomisi tasarrufuna sunulması olacaktır. Bu da ekonomide iyileşme, vatandaşa yatırım olarak geri dönecek demektir” dedi.