GSF’de 13. Resim Yarışması Sergisi açıldı

GSF’de 13. Resim Yarışması Sergisi açıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanlığı tarafından düzenlenen “13.Türkiye Üniversite Öğrencileri İçin Resim Yarışması” sergisi açılışı, KSÜ GSF Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

31 Mayıs 2016 - 05:53

Sergi açılışına; Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sultan Doğru, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak, GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, KSÜ Genel Sekreter Vekili İbrahim Ekiz, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Çoşkun, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Şube Müdürü M. Tuncer Okumuş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar’ın yanı sıra KSÜ personel ve öğrencileri ile birlikte Kahramanmaraşlı şair, yazar ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, bu etkinliğin, üniversite öğrencilerine yönelik Türkiye genelinde 13 yıl boyunca aralıksız gerçekleştirilen ülkemizde tek yarışma olması nedeniyle Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Özkarcı, ayrıca bu yarışma neticesinde genç sanatçıların desteklenerek, ülkemizde sanatın gelişmesine büyük katkı sağlandığını ve sanatın toplumların gelişmişlik düzeyini yansıtması açısından büyük önem arz ettiğini belirtti.

Oldukça büyük bir katılımla gerçekleştirilen 13. Resim Yarışması’na 33 üniversiteden 139 sanatçı, toplam 183 eser ile katıldı. Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, yarışmaya katılan 183 eserden 5’i “Başarı Ödülü”, 5’i “Mansiyon Ödülü”  ile ödüllendirilirken 60 eser ise sergilenmeye layık görüldü. Başarı ödülü her eser için 4.000 TL olarak belirlenirken, mansiyon ödülü olarak da eser başına 750 TL ödül verildi.

Sanatseverler, Öğretim Elemanı Okutman Dr. Arzu Mustafayeva’nın piyano ve Araştırma Görevlisi Merve Tulya Yılmaz’ın keman dinletisi eşliğinde sergiyi gezerken, sergi 10 Haziran 2016 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak