Yatağını bile göremedi

Kahramanmaraş’ta şeker hastalığı nedeniyle sol bacağını kaybeden ve iki yıl içinde 300 kilograma kadar ulaşan 44 yaşındaki Emine Karabulut, hayatını kaybetti.


Yatağını bile göremedi

Yaklaşık iki yıldır aşırı kiloları nedeniyle doktor doktor gezen Karabulut’un tek isteği hem kendisinin hem de eşinin hayatını kolaylaştıracak bir ortopedik yataktı. Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetemizde yaptığımız 28 Ekim 2016 tarihli “Evine git ölümü bekle!” haberi üzerine harekete geçen Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Karabulut’un bu isteğini yerine getirdi.

Genel Sekreterlik ilgilileri 31 Ekim’de ortopedik yatağı Karabulut ailesinin evine ulaştırdı. Ancak o gün rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Emine Karabulut yoğun bakıma alınmış; 6 gün sonra taburcu edilmişti. 5 Kasım tarihinde evine getirilen Karabulut, o gece hayat mücadelesini kaybetti. Haberimiz üzerine devreye giren Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, Karabulut’un tedavisi için Adana’daki özel bir hastaneye sevki için işlemleri başlatmıştı. 44 yaşında hayata gözlerini kapatan Emine Karabulut yaşasaydı bugün Adana’ya sevk edilecekti. Aslen Kurtuluş Mahallesi’nden olan ve Boğaziçi Mahallesi’nde ikamet eden Emine Karabulut’un cenazesi dün Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı’na defnedildi. (KENAN ONARAN)