70 Milyon’luk dev kapışma

Kahramanmaraş’ta 7 yıldır atıl bir durumda bekletilen Denizlili bir firmaya ait olan Marmis İplik sonunda satıldı. İstanbul 2. İflas Müdürlüğü tarafından açık artırmayla satılan tekstil fabrikasının satışı Kahramanmaraş’ın iki tekstil devi Kipaş Holding ile Şirikçioğlu Mensucatı karşı karşıya getirdi.


70 Milyon’luk dev kapışma

1999 yılında Kahramanmaraşlı işadamı Metin Görgel’den Gaziantep Yolu üzerindeki Marmis İplik’i satın alarak Kahramanmaraş’ta ilk fabrikasına kavuşan Değirmenci grup 2009 yılında Denizli’deki şirket merkezinde yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle üretimlerinin büyük bir kısmını durdurmuştu.

2009 yılında mali sıkıntı içerisine giren Değirmenci Grup Kahramanmaraş’taki üretimini durdurunca fabrikasının kapısına kilit vurarak, tesiste çalışan yaklaşık 200 kişiyi ise kapının önüne koymuştu. İstanbul 2. İflas dairesi tarafından ikinci kez satışa çıkartılan Marmis İpliğin satış işlemi İstanbul Şişli’de bulunan İstanbul Adliyesi 2. İflas Müdürlüğü odasında gerçekleşti.  Açık artırmayla satışa çıkan Marmis İpliğin satışına İstanbul’dan Garanti Bankası ve Vera Varlık Yönetim A.Ş. Kahramanmaraş’tan ise Şirikçioğlu Mensucat ile Kipaş Holding firmaları katıldı.

74 dönüm arazi üzerinde kurulu bulunan ve içerisinde iplik üretme makinaları ile teçhizatları bulunan yaklaşık 30 bin metrekare kapalı alana sahip olduğu belirlenen Marmis İpliğin açılışı 33 milyon 200 bin TL ile başladı. Garanti Bankası alacaklarına mahsup 33 milyon 300 bin TL tek teklif verdi. Vera Varlık Yönetim AŞ ise 55 milyon 200 bin TL’ye kadar Şirikçioğlu Mensucat ve Kipaş Holdingle yarıştı. 55 milyon 200 bin TL’den sonra baş başa kalan Şirikçioğlu Mensucat  ile Kipaş Holding arasında kıyasıya bir rekabet başladı. Her iki tarafta artırmalarını bir milyon bir milyon yaparken, son teklif Kipaş Holding’den geldi.

68 milyon 100 bin TL veren Şirikçioğlu’nun teklifi karşısında 70 milyon TL vererek Marmis’i alan Kipaş Holding tesislerine bir yenisini daha eklemiş oldu. İstanbul firması olan Vera Varlık Yönetimin 55 milyon 200 bin TL’de bıraktığı yarış Kahramanmaraşlı iki işadamını karşı karşıya getirdi. Satışın 70 milyon TL’ye gerçekleşmesi en çok maaşlarını ve tazminatlarını alamayan Marmis ipliğin eski işçilerini sevindirdi. Konuyla ilgili Bugün Gazetesine konuşan Teksif Sendikası Şube Başkanı Ahmet Pala 7 yıldır alacaklarını alamayan işçilerin bu satış sonrası alacaklarına kavuşacaklarını söyledi.

 

70 MİLYON’LUK DEV YARIŞ

Kahramanmaraş’ta 7 yıldır atıl bir durumda bekletilen Denizlili bir firmaya ait Marmis İplik sonunda satıldı. İstanbul 2. İflas Müdürlüğü tarafından 13 dakikada açık artırma usulüyle satılan tekstil fabrikası Kahramanmaraş’ın iki devini karşı karşıya getirdi.

Kahramanmaraş’ın iki tekstil devi Değirmenci Grup’a ait Marmis ipliğin satışında karşı karşıya geldi. Dokuma geçmişi 800 yıl önceye dayanan Denizli Merkezli Değirmenci grup 1999 yılında Gaziantep yolu üzerinde işadamı Metin Gökgel’den aldığı Marmis İpliğin kapısına 2009 yılında kilit vurmuştu.

Denizli de yaşadığı ekonomik sıkıntı nedeniyle üretimini durduran Değirmenci grup Kahramanmaraş’taki fabrikalarının kapısına kilit vurarak Marmis’te çalışan yaklaşık 200 kişiyi de kapının önüne koymuştu.

İçerisinde iplik üretme makinaları ve teçhizatının bulunduğu 7 yıldır atıl vaziyette bekletilen tekstil fabrikasının geçen ay ikinci kez satışı gerçekleşti. Açık artırma usulüyle satılan tekstil fabrikasının satışı Kahramanmaraş’ın iki tekstil devini karşı karşıya getirdi. İstanbul 2. İflas dairesi tarafından 23 Kasım 2016 Saat 14.00’da satışa çıkartılan Marmis İpliğin satış işlemi 13 dakika sürdü. 4 firmanın katıldığı yarışta 70 milyon TL veren Kipaş Holding Marmis’in yeni sahibi oldu.

33 milyon 200 bin TL ile açılışı yapılan Marmis İpliğin satışına İstanbul’dan Garanti Bankası ve Vera Varlık Yönetim A.Ş. ile Kahramanmaraş’tan Şirikçioğlu Mensucat ile Kipaş Holding katıldı. İlk teklif 33 milyon 300 bin TL olarak alacaklarına mahsuben Garanti Bankasından geldi. Garanti bankası ilk ve tek teklifi vererek dışarı çıktı. Vera Varlık Yönetim, Kipaş Holding ve Şirikçioğlu Mensucat arasında devam eden artırma 55 milyon 200 bin TL’ye dayanınca Vera Varlık Yönetim A.Ş.’de satıştan çekildi. Geriye kalan Kipaş Holding ve Şirikçioğlu mensucat arasında başlayan kıyasıya çekişme 68 milyon TL’ye kadar çıktı. Firması adına son teklifi 68 milyon 100 bin TL ile veren Şirikçioğlu’nun bu teklifine Kipaş Holding 70 milyon TL ile karşılık verdi.

Son teklifi veren Kipaş Holding Marmis İpliğin yeni sahibi oldu. Satışın 70 milyon TL’ye gerçekleşmesi en çok maaşlarını ve tazminatlarını alamayan Marmis ipliğin eski işçilerini sevindirdi. Konuyla ilgili Bugün Gazetesine konuşan Teksif Sendikası Şube Başkanı Ahmet Pala; “7 yıldır işçi kardeşlerimiz alacaklarını bekliyordu. Tesisin satılmasına sevindik fakat tesisin bir Kahramanmaraşlı firma tarafından alınması sevincimizi ikiye katladı. Üretim durduğunda maaşlarını bile alamayan işçi arkadaşlarımızın hem maaş hem de tazminat ödemelerinin kısa zamanda gerçekleşeceğine inanıyorum. Marmis İpliği satın alan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz’ü de tebrik ediyoruz. Kahramanmaraş’ın bir tesisi olan Marmis’in tekrar Kahramanmaraşlıların elinde kalması son derece sevindirici.

7 yıldır alacaklarını bekleyen işçi kardeşlerimiz içinde bir umut doğdu. Aslında alacaklı olan işçilerimizden birçoğu çok umutlu değildi ama ben umutluydum. Çok şükür satış gerçekleşti ve sonunda işçi arkadaşlarımız haklarını alabilecekler” dedi.