Hollanda'ya ekonomik ambargo uygulanacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda'da Rotterdam'a girişini izin verilmemesi üzerine ekonomik yaptırımların ve uçak izinlerinin iptal edilmesi gündemde. Geçimini sadece tarım ve hayvancılık üzerine yapan Hollanda’ya Türkiye’nin 71 ilinden toplam 13 milyon dolarlık ihracat yapılıyor. Kahramanmaraş’tan ise Hollanda’ya ihracat ve ithalat yok.


Hollanda'ya ekonomik ambargo uygulanacak

Almanya’nın Türk bakanlara getirdiği yasağın ardından Hollanda, Rotterdam’da Türk vatandaşlarıyla bir araya gelerek konuşma yapmayı planlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun uçuş iznini iptal etti. Hollanda Başbakanı Rutte, gerekçe olarak ‘kamu düzeni’ ve ‘güvenliği’ gösterdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk konsolosluğuna girişine izin verilmedi. Diplomatik skandal saatler sürdü. Bakan Kaya sabaha karşı 03.00'ten sonra polis eskortuyla bölgeden ayrıldı. Avrupa’da yaşayan 5 milyon Türk vatandaşına referandum anlatılması için Almanya ve Hollanda’da mitingler düzenlenmesine karar verilmişti. Almanya bir bahane ile mitingi engelledi. Konya kadar bir toprak parçasına sahip Hollanda’nın aldığı kararlar sonrası ürettikleri ürünlere boykot başladı. Hollanda’da ise Türk vatandaşları büyükelçilik önünde eylem yaptı. Hackerler ise Rotterdam havalimanın sitesini hackledi. 

 

HOLLANDAYA İHRACAT YAPAN 71 İL İSE ŞÖYLE

Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Yalova, Yozgat, Zonguldak (ZEKİ DEMİR)