Hayvan dışkısından medet umdular

Kahramanmaraş’ta Karacasu Karaziyaret Mahallesi’nde yaşanan bir hırsızlık olayları akıllara durgunluk verdi. Bir işyerine giren iki kişi çaldıkları telefon ve marka saatleri tarla içinde hayvan dışkısının altına sakladı.


Hayvan dışkısından medet umdular

Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, geçtiğimiz hafta Perşembe günü gece saat 03.00 sıralarında demir kesme makasıyla asma kilidi kırıp bir iş yerini soyan kar maskeli 2 kişinin peşine düştü. İşyeri güvenlik kamerasından yola çıkarak araştırma yapan ekipler, şahısların eşkalinden hareket ederek iki kişinin de kimliğini tespit etti. Soydukları işyerinden 470 TL para, değişik markalarda 13 adet akıllı cep telefonu ve 6 adet markalı saat çaldıkları tespit edilen şüphelilerden Arif K. (20) ve S.M.(15) yakalandı. Şüphelilerin, dikkat çekmesin diye çaldıkları telefon ve saatleri hayvan dışkısının altına poşet içerisinde gömdükleri, topraktan tek tek çıkartarak satıp paraya çevirmeye çalıştıkları tespit edildi.

Suçlarını itiraf eden şüphelilerin, çaldıkları malzemeleri satarak elde edecekleri parayla İstanbul’a gidip iş bulana kadar geçinme amaçlı kullanacakları bilgisine ulaşıldı. İstanbul’a 2 adet otobüs bileti de alan şüphelilerin daha önce sabıkası olamadığı öğrenildi. Polis, gömülü olan çalıntı 13 adet telefon ve 6 adet kol saatini topraktan çıkartarak mağdur olan işyeri sahibine teslim etti. (HABER: KENAN ONARAN)