Bu oyu kimse tek başına almadı

Milliyetçi Hareket Partisi Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar; “Dulkadiroğlu’nda alınan yüz 83’lük ‘evet’ oranını kimse kendine mal etmesin. MHP Dulkadiroğlu ilçe teşkilatı referandum sürecinden seçim günü akşamına kadar tüm teşkilatıyla birlikte sahadaydı” dedi.


Bu oyu kimse tek başına almadı

29 Nisan Cumartesi günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirecekleri 2. Olağan MHP Dulkadiroğlu Kongresiyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar ilçe başkan adaylığını açıklayarak tüm hemşerilerini kongrelerine davet etti.

Kongrelerine MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in katılacağını belirten Akpınar, şuana kadar bir adayın çıkmadığını ve çıkmaması durumunda ise kongreye tek liste ile gidileceğini belirtti.

 

20 YILDIR ÜLKÜCÜ CAMİANIN İÇERİSİNDEYİM

Niğde Üniversitesi tarih bölümünden mezun olup Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde mastır eğitimini tamamlayan Akpınar 20 yıldır ülkücü camianın çeşitli kademelerinde görev aldığını söyledi. 4 yıl MHP Merkez İlçe yönetiminde yer alan Akpınar Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasıyla kurulan Dulkadiroğlu ilçesine MHP ilçe başkanı olarak görevlendirilmişti. Göreve başlamasından 2 yıl sonra ise yapılan 1. Olağan kongrede seçilerek görevine devam etmişti.

 

LİDERİMİZİN YANINDA VE EMRİNDEYİZ

Konuşmasının başında 1 Kasım genel seçim sürecinden sonra partilerinin Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçe’liye yapılan yıpratma kampanyalarına dikkat çeken Akpınar bu konuda hiç kimsenin amacına ulaşamayacağını belirtti. Bu süreçte MHP Dulkadiroğlu ilçe teşkilatı olarak net bir şekilde tavır koyarak liderleri Devlet Bahçeli’nin yanında ve emrinde olduğunu gösterdiklerini söyledi.

Hedeflerinin; 2019 yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP’yi Dulkadiroğlu ilçesinde birinci parti yapmak olduğunu belirten MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar; “Bu bağlamda yaklaşık 4 yıllık ilçe başkanlığımız döneminde; teşkilat üyelerimizle birlikte ilçemizin her mahallesinde çeşitli etkinlikler yaptık. Süreç içerisinde basın mensuplarımız her zaman da bize destek oldular.” Diye konuştu

 

DULKADİROĞLU HİZMET ANLAMINDA SIKINTILI

Dulkadiroğlu İlçesini şehirleşme, modern kentleşme ve gelişim açısından sıkıntılı olarak gösteren Akpınar şöyle konuştu; “Yerel seçimlerin üzerinden 3 yıl geçti, gözlemlediğim kadarıyla Dulkadiroğlu ilçemizin vizyon ve misyonunu ortaya koyacak herhangi bir şey yapılmadı. Zaman zaman Belediye Başkanımızla bu konularda görüş alışverişlerimizde oldu. Fakat şuana kadar Dulkadiroğlu ilçemizin geliştiğini gösterir herhangi bir işlem yok.

 

EKSİKLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

15 yıldır Türkiye’yi ve Kahramanmaraş’ı da Ak Parti idare ediyor. Maalesef Kahramanmaraş hizmetler noktasında hep zayıf kaldı ve biz bunların hepsini gözlemliyoruz. Şunu da belirtmeliyimki; MHP Dulkadiroğlu ilçe teşkilatı, kongreden sonra bir takım eksikliklerin ve yetersizliklerin takipçisi olacaktır. Teşkilatımız, Kahramanmaraş’ın gelişmesine katkı sağlayacak her projenin arkasında olacaktır ve ilçe teşkilatının da projeleri olacak ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.

 

HAVAALANINI GÜNDEME GETİRMİŞTİK

Takdir edersinizki, Kahramanmaraş havaalanı konusunu fazlasıyla gündeme getirdik,  şuanda Kahramanmaraş havaalanın ihalesi yapıldı ve çalışmalar sürüyor. Kahramanmaraş’ın şehir girişlerindeki ana arterlerde bir takım değişiklikler oldu. geçen günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a, Trabzon Caddesinin günün belli zamanlarında trafiğe kapatılıp, insanların rahatça alışveriş yapmalarını dile getirmiştim. Sayın Başkan’da Trabzon caddesinin yayalaştırma projesiyle ilgili bir çalışmalarının olacağını, referandumdan sonra da bu projeye başlanacağını söylemişti.”

 

KAHRAMANMARAŞ’I MARKA ŞEHİR OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ

Kahramanmaraş’ı Türkiye ve dünyada adının duyurulduğu bir marka şehir olmasını arzu ettiklerini de dile getiren Akpınar; “Bu bağlamda da zaman zaman Kahramanmaraş’ın sorunlarını hep gündeme getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Şehrimizin faydasına olan, şehrimizin gelişimine katkı sağlayan ne varsa o işlemlerin her zaman arkasında olduk. Ben 9 yıldır MHP’nin içerisinde aktif bir şekilde siyaset yapıyorum. Bu süreçte şunu gözlemledim; net bir şekilde ifade etmek gerekirse Kahramanmaraş sahipsizdir. Çevre illerimizde Gaziantep’e, Kayseri’ye baktığınız zaman bu şehirlerin kabuğunu kırdığını göreceksiniz. Kahramanmaraş çok sayıda Ak Partiye milletvekili vermiştir ama vermiş olduğu desteği karşılık olarak alamamıştır. Kahramanmaraş, iktidar partisinden, vermiş olduğu Ak Partili milletvekillerinden hizmet beklemektedir.  Kahramanmaraş artık hak ettiğini her anlamda almalıdır.” Dedi.

 

HAVUZ MEDYASI TETİKÇİLİK YAPIYOR

Referandumda bölgelerinde alınan başarı ile ilgili de konuşan Akpınar; “Referanduma gelince; bazı havuz medyasındaki tetikçi yazarlar, MHP’nin tabanının ve seçmeninin referandumda ‘evet’ oyu vermediğinden söz etmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları tabanıyla birlikte liderinin emrindedir. Biz seçim sürecinde ilçe teşkilat üyelerimizle, kadın kollarımızla ve ülkü ocaklarımızla mahalle toplantıları, ev toplantıları yaptık, ziyaretler yaptık. Seçim günü tüm teşkilat mensuplarımızla sabah saat 05.00’da kalkıp oyların kullanıldığı okullara dağıldık, seçim meydanlarındaki yerimizi aldık.

 

AK PARTİ BAZI SANDIKLARDA OY KAYBETTİ

1 Kasım genel seçimlerinde Ak Partinin Dulkadiroğlu ilçesindeki aldığı oy 98 bin’dir.  Referandumda ‘evet’ oyu 102 bin. Seçim sonuçlarını 1 Kasım ve referandum üzerine analiz yaptım. Bu yaptığım analizlerde; Ak Partinin çok oy aldığı bir takım sandıklarda ‘evet’ oyunun az olduğunu gördüm. Bilindiği üzere ülke genelinde devam eden görevden almalar ve soruşturmalarla ilgili sıkıntılı olanlar referandumda ‘hayır’ oyu verdi. Basit bir örnek vermek gerekirse; sadece tutukluların oy kullandığı cezaevinde yüzde 70’e yakan ‘hayır’ oyu çıktı. Bu zamana kadar cezaevinde Ak Parti her zaman birinci parti olmuştu.

 

BU BAŞARI İLE KİMSE BÖBÜRLENMESİN

Kahramanmaraş’ta en yüksek ‘evet’ oyu Dulkadiroğlu ilçesinden çıktı. Ak Parti için söylüyorum; ‘bu yüksek oranın alınmasını biz sağladık’ diye kendi kendilerine böbürlenmesinler. MHP Dulkadiroğlu ilçe teşkilatı yöneticisiyle, kadın kollarıyla, ülkü ocaklarıyla referandum sürecinde hep sahada oldu. Şunu da iyi biliyorum; Ak Parti Dulkadiroğlu ilçe teşkilatı sahada yeteri kadar olamadı. Kendilerinde olan imkan bizlerde olsaydı çok daha fazlasını yapardık. Kendi imkânlarımızla arkadaşlarımızla beraber, liderimizin bize göstermiş olduğu çizgide elimizden gelen tüm gayreti seçim günü akşamına kadar gösterdik. Bir şeyi daha üzülerek belirtmek istiyorum; seçim günü hiçbir Ak Partili yetkilinin Kahramanmaraş Adliyesine de uğramadığını belirtmek istiyorum.

 

KİMSENİN TEŞEKKÜRÜNE İHTİYACIMIZ YOK

Referandumda Kahramanmaraş’ta en yüksek oy alınan Dulkadiroğlu İlçemizde ne Ak Parti İlçe Başkanı ne de Ak Partili Dulkadiroğlu Belediye Başkanı şuana kadar arayıp bir teşekkür etmemişlerdir. Biz kimseden de teşekkür beklemiyoruz, genel başkanımızın bize göstermiş olduğu çizgide genel başkanımızın tavrını kabul edip o noktada çalıştık. Kimsenin de teşekkür etmesine ihtiyacımız yok.

 

KONGREYE TÜM HEMŞERİLERİMİZ DAVETLİDİR

29 Nisan 2019 Cumartesi günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştireceğimiz ilçe kongremize MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel katılacaktır. Tüm hemşerilerimiz kongremize davetlidir.” (HABER-FOTO: ZEKİ DEMİR)