2.Lig Beyaz Grup 32.Hafta Değerlendirmesi!

Spor Toto 2’inci Lig Beyaz Grupta 33’üncü hafta maçlarında 24 gol atıldı. 5 maçı ev sahibi ekiplerin kazandığı haftada 2 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı, 2 karşılaşmanın galibi ise konuk takımlar oldu.


2.Lig Beyaz Grup 32.Hafta Değerlendirmesi!

Haftanın sürprizini evinde Keçiörengücü’nü 3-0 yenen Fethiyespor yaptı ve rakibini play –off’tan uzaklaştırdı. Grupta puanını 65’e çıkaran İstanbulspor liderliğini sürdürdü, 63 puanlı Amed ise lideri takibe devam etti. 60 puanlı Erzurumspor 3, 53 puanlı iki takımdan Sivas Belediyespor 4 ve Kocaeli Birlikspor ise beşinci sırayı aldı. Beyaz Grupta bitime bir hafta kala liderlik düğümü çözülmedi.  Ofspor’un ardından Büyükçekmece Tepecikspor’un da küme düşmesi kesinleşirken, Anadolu Üsküdar 1908 Spor ve Fethiyespor son haftaya korkulu girdi. Hafta sonu Kendi sahasında Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’a 0- 2 mağlup olan temsilcimiz Kahramanmaraşspor haftayı mağlup olarak puansız kapattı. Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un bulunduğu Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta yaşanan olayları Gazetemiz Spor muhabiri İlker Yiyen sizler için derledi.

33. HAFTA MAÇ SONUÇLARI

Kahramanmaraşspor A.Ş. 0-2 Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor

Bucaspor 3-2 Zonguldak Kömürspor

Sivas Belediye Spor 0-2 Nazilli Belediyespor

Hacettepe Spor 0-0 Amed Sportif Faaliyetler Spor Kulübü

Fethiyespor 3-0 Keçiörengücü

Fatih Karagümrük A.Ş. 3-0 Anadolu Üsküdar 1908 A.Ş

Ofspor A.Ş. 3-1 Büyükçekmece Tepecik Spor A.Ş.

Kocaeli Birlik Spor 1-1 İstanbulspor A.Ş.

Pendikspor 2-1 Anadolu Selçukspor

 34.HAFTA MAÇ PROGRAMI

Keçiörengücü- Fatih Karagümrük A.Ş.

Anadolu Üsküdar 1908 Spor- Bucaspor

Konya Anadolu Selçukspor- Hacettepe Spor

Büyükşehir Belediye Erzurumspor - Fethiyespor

Amed Sportif Faaliyetler - Kahramanmaraşspor A.Ş.

Büyükçekmece Tepecik Spor A.Ş.- Kocaeli Birlik Spor

Nazilli Belediyespor - Pendikspor

Zonguldak Kömürspor - Ofspor A.Ş.

İstanbulspor A.Ş. - Sivas Belediye Spor

MAÇLARIN DEĞERLENDİRMESİ

KAHRAMANMARAŞSPOR A.Ş. 0-2 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERZURUMSPOR

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz evinde çıktığı prestij niyetli maçında Erzurum ekibine 0-2 mağlup oldu. Kendi sahasında konuk ettiği Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor’u konuk eden Kahramanmaraşspor müsabakanın ilk yarısında oyun kurmakta zorlanırken 2. yarıda baskılı bir şekilde gol yolarında etkili olmaya çalışsa da istediği golü bir türlü yakalayamadı. İlk yarıda Mustafa Kayabaşı, ikinci yarıda ise Serdar Deniz’in attığı gollerle 2-0 yenerek, grubun deplasmanda en çok maç kazanan ekibi unvanını korudu. İstanbul bölgesinden Çağdaş Altay yönetiği mücadeleye Kahramanmaraşspor Akın İsmail Köroğlu, Yusuf Onur Arıkan, Semih Kazancı, Devrim Taşkaya, Hayrettin Cengiz, Hakan Vural Koçaslan, Serbay Yağız, Evren Horozal, Sefa Yılmaz ve Fatih Bozok 11'ri ile çıktı. Zorlu müsabakada kaelsinde 2 gol gören Kahramanmaraşspor prestij maçını kayıp etti. Kahramanmaraşspor, sahaya geçen yıl Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal'ın oğlu Mustafa Berk ile çıktı. Futbolcular, hatıra fotoğrafı çektirdikleri Mustafa Berk Duyğal'a imzaladıkları Kahramanmaraşspor forması hediye etti. Puanını 60’a yükselten Mavibeyazlı ekibin sezonu 3’üncü sırada tamamlaması kesinleşirken, playofftaki rakibinin hangi ekip olacağı henüz netleşmedi.

BUCASPOR 3-2 ZONGULDAK KÖMÜRSPOR

Beş golün atıldığı maçta Zonguldak Kömürspor’u yenen Bucaspor ligde kalışını ilan etti.

Bucasporlu taraftarlar kritik maça büyük ilgi gösterdi. Yönetimin maçın bilet fiyatlarını 1 liraya indirmesi ve 3 bin bileti de ücretsiz olarak bayan ve öğrencilere dağıtmasıyla taraftarlar stada koştu.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Bucaspor, evinde Zonguldak Kömürspor'u 3-2 yenerek ligde kalışını ilan etti. Maça Buca iyi başladı. 5. dakikada Erkan'ın soldan ortasında Barış yakın mesafeden topu ağlara gönderemedi. 20'de sağdan Berkan'ın ortasında Bucaspor'da Murat ters bir kafa vuruşu ile kendi ağlarını havalandırdı: 0-1. 31'de Erkan'ın şutu direkten döndü, dönen topu Uğurcan tamamladı: 1-1. 36'da Selçuk'un derinlemesine pasında sağ çaprazdan ceza alanına sızan Cömert sert bir vuruşla kaleci Hüseyin'i mağlup etti: 1-2. 48'de Erkan'ın sağdan kullandığı köşe atışında altıpasta topa ayak koyan İlyas tribünleri ayağa kaldırdı: 2-2. 64'Te Erkan'ın kullandığı frikikte kaleci Ferdi'nin sektirdiği topu Veli boş kaleye gönderdi: 3-2. 81'de Sinan sağdan taşıdığı topu ceza yayındaki Serkan'a aktardı.

Serkan'ın şutunda iyi yer tutan kaleci Hüseyin gole izin vermedi. Maçı Bucaspor 3-2 kazandı. Tribünlerde yaklaşık 5 bin taraftar vardı. Bucalı taraftarlar maç boyunca oyunculara tezahüratlarıyla moral verip ateşledi. Maç sonunda Bucasporlu futbolcular galibiyet sevincini taraftarlarla birlikte yaşarken, bu mutluluğa Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da ortak oldu. Bucaspor bu galibiyetle ligde kalışını ilan ederken, maç sonunda futbolcular da lig yorgunluğunu soyunma odalarında büyük coşkuyla kutladı. Başkan Ahmet Doğan, maçtan sonra galibiyet primini 10'ar bin lira olarak açıklayınca mutluluk zirve yaptı.

SİVAS BELEDİYE SPOR 0-2 NAZİLLİ BELEDİYESPOR

Nazilli Belediyespor Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta son deplasman maçından Fatih Üge ve Abdülkadir Kaplan’ın golleri ile 2-0 Galip gelerek hanesine 3 puan yazdırdı. Lig’de iddiası kalmayan Nazilli Belediyespor Zorlu Sivas Belediyespor deplasmanından Eli boş dönmedi. Deplasman’da Mücadele ettiği Sivas Belediyespor’u 2-0 yenen Nazilli Belediyespor Haftayı 7. sırada kapatırken Sivas Belediyespor Play Off yenilse bile garantilemiş durumda. Maçın 18. dakikasında Fatih Üge’nin golü ile öne geçen Nazilli Belediyespor ilk yarıda Başka gol bulamayınca Soyunma odasına 1-0 önde girdi. Maçın ikinci yarısında etkili oynayan Nazilli Belediyespor, aradığı golü 68. dakikada Abdulkadir Kaplan’ın ayağından budu. 2-0 Maçta bu golden başka gol olmayınca Nazilli Belediyespor Sahadan 2-0 ayrılarak Puanını 46’ya çıkardı ve 7. sıraya yükseldi.

HACETTEPE SPOR 0-0 AMED SPORTİF FAALİYETLER SPOR

Kocaeli Birlikspor deplasmanına çıkan, lider İstanbulspor, maçtaki galibiyetini sürdüremeyip rakibi ile 1-1 berabere kaldı. Zirvenin diğer yarışçısı Amed Sportif Faaliyetler ise büyük fırsat tepti. Ankara deplasmanında Hacettepe ile 0 – 0 berabere kalıp büyük avantaj kaybetti. Liderin 2 puan gerisinde yer alan Amedspor, ligde iddiası kalmayan Hacettepespor ile Ankara'da 0-0 berabere kaldı.2 bine yakın taraftar Amedspor'a destek verdi. Maç boyunca fazla etkili olamayan Amedspor, kalesinde net pozisyonlar yaşadı. Amedspor, Emre ile yakaladığı önemli pozisyonu ise değerlendiremedi. Lider İstanbulspor, Play-Off mücadelesi veren Kocaeli Birlikspor'la deplasmanda 1-1 berabere kaldı. İstanbulspor, son haftaya 2 puan avantajla giriyor. Son haftada Amedspor evinde ligin rahat ekibi Kahramanmaraşspor’umuz ile İstanbulspor da yine ligde rahat olan Sivas Belediyespor'la kendi sahasında karşılaşacak. Bu kritik haftanın sonunda 1 takım PTT 1.ligine. Diğeri de Play – Off ‘ta şans arayacak.

FETHİYESPOR 3-0 KEÇİÖRENGÜCÜ

Ligde ateş hattın da sıkıntılı günler geçiren Fethiyespor kendi sahasında Keçiörengücü’nü Cemre’nin 2 golü ve Aytaç’ın attığı golle 3-0 mağlup ederek nefes aldı. Spor toto 2. Lig beyaz grup 35 hafta karşılaşmalarında Fethiyespor kendi sahasında Keçiören gücünü ağırladı. Tribünlere “Fethiye’nin Onuru Size Emanet” ve  “Zaferimiz Bir Masal Olmayacak, Diren Fethiye’m” yazılı dev afişler asıldı. Taraftarlar 90 dakika boyunca takımdan desteklerini esirgemediler. Karşılaşmayı Fethiye’deki yabancı uyruklu İngiliz vatandaşlarda izledi. Fethiye Belediye Bandosu karşılaşma boyunca tribünlerde taraftarlara marşlarla destek oldu. Karşılaşma boyunca sık sık futbolcular arasında gerginlik yaşandığı karşılaşmada oldukça sert geçen mücadele sırasında, maçın 68. Dakikasında Fethiyespor Profesyonel Şube Sorumlusu Volkan Biber rakip antrenör yardımcısıyla girdiği diyalog sonucu hakem Ramazan Keleş tarafından tribüne gönderildi.

OFSPOR A.Ş. 3-1 BÜYÜKÇEKMECE TEPECİK SPOR A.Ş.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta tüm umutlarını lige haftalar önce veda eden Ofspor maçına bağlayan Büyükçekmece Tepecikspor, rakibi gibi ligin bitimine bir hafta kala küme düşen grupta ikinci takım oldu. Lige veda eden rakibi karşısında yok denecek kadar az olan yeşil-beyazlı oyuncular, genç ve ligde iddiası kalmayan rakibi karşısında adeta tel tel döküldü ve haklı bir şekilde bu büyük camiayı üzüntüye boğdular. 90 dakika boyunca Ofspor karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Büyükçekmece Tepecikspor’lu oyuncuların maç içinde yaptığı en iyi şeyin rakiplerinin gollerini seyretmek oldu. Ligi Kafalarında bitirmiş ve doğru dürüst idman yapmadan maça çıkan Ofspor’lu oyuncuların sahaya genç bir ekiple çıktığı gözlenirken, inancını kaybetmeyen oyuncuların iyi mücadelesi karşısında ezilen Büyükçekmece Tepecikspor’lu oyuncular, düşmeyi hak etti ve artık Spor Toto 2. Lig ile camianın anılmamasını sağladılar. Sahada haftalar önce düşen tarafın Büyükçekmece Tepecikspor, ligde var olma adına mücadele eden takımın da Ofspor olduğu gözlerden kaçmadı. Her gittiklerini gol yapan ve attıklarının iki katını kaçıran genç oyuncular, karşılarında kaleci Ertuğrul’u görünce bu pozisyonların sadece üçünü gole çevirebildiler.

KOCAELİ BİRLİK SPOR 1-1 İSTANBULSPOR A.Ş.

Nefes kesen karşılaşmada ikinci yarı çok iyi performans ortaya koyarak oyunda üstünlüğü kuran ve

galibiyet arayan Kocaeli Birlikspor, İstanbulspor ile 1­1 berabere kaldı, play­off’u garantiledi.

Nefes kesen maçta 1­1’lik denge sağlandı. Baskısını ve gol arayışlarını sürdüren Kırmızı­Beyazlılar

Kürşat’ın kullandığı köşe vuruşundan sonra yeniden gol sevinci yaşadı. Ancak Turgay’ın eline çarptığı

gerekçesiyle orta hakem golü geçersiz saydı. Birlikspor’un üstünlük arayışı kalan dakikalarda da

sonuçsuz kaldı. Karşılaşmada başka ‘gol’ sesi çıkmadı ve maç 1­1’lik beraberlikle sonuçlandı.

İstanbulspor ile Alparslan Türkeş Stadı’nda kazanmaya oynayan ancak 1­1 berabere kalan Kocaeli

Birlikspor aldığı 1 puanla play­off’u garantiledi. En yakın takipçisi Keçiörengücü ile karşılaşmadan önce

3 puan olan farkı Muğla’dan gelen 3­0’lık Fethiyespor galibiyeti ile Birlikspor farkı 4 puana çıkardı.

Birlikspor haftaya ligden düşen Büyükçekmece Tepecikspor ile oynayarak 34 haftalık maratonu tamamlayacak ve play­off maçlarına konsantre olacak.

PENDİKSPOR 2-1 ANADOLU SELÇUKSPOR

Yeşil-beyazlılar 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı. Yavru Kartal bu hafta kendi evinde oynayacağı Hacettepe maçı ile sezonu tamamlayarak yeni sezona odaklanacak. Atiker Konyaspor’un Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden pilot takımı Konya Anadolu Selçukspor, ligin 33.haftasında Pendikspor’a konuk oldu. Yeşil-beyazlılar ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında rakibi karşısında daha olgun ataklar geliştirmeye başladı. Yavru Kartal özellikle maçın bir bölümünde rakibi üzerinde ağırlığını hissettirmeye başlarken, 60.dakikasında golcü oyuncusu Abdulkadir Kuzey ile 1-0 öne geçmeyi başardı. Anadolu Selçukspor 1-0 öne geçtikten sonra rakibi karşısında farkı açmak istedi. Yeşil-beyazlılar bu sırada gelişen bir Pendikspor atağına engel olamadı ve Pendik ekibi 72.dakikada Mehmet Alaeddinoğlu’nun golü ile maça dengeyi getirdi.

Beraberlik golünün ardından daha disiplinli bir oyun sergilemeye başlayan Pendikspor, golün hemen 4 dakika sonrasında yani 76.dakikada yine Mehmet Alaeddinoğlu ile Anadolu Selçukspor karşısında 2-1 öne geçmeyi başardı. Karşılaşmada başka gol olmazken, Anadolu Selçukspor sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

FATİH KARAGÜMRÜK A.Ş. 3-0 ANADOLU ÜSKÜDAR 1908 A.Ş

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Fatih Karagümrük, sahasında Anadolu Üsküdar 1908'i 3-0 mağlup etti.

Stat: Vefa, Hakemler: Volkan Bayarslan, Bülent Gökçü, Orkun Aktaş, Fatih Karagümrük: Muhammed Birkan Tetik, Hüseyin, Erdinç, Mert, Muhammed Akarslan (Dk. 60 Halil), Burak, Eren (Dk. 74 Erkan), Kemal, Taner, Ömercan, Denis (Dk. 87 Feyyaz), Anadolu Üsküdar 1908: Mert Can, Bertuğ (Dk. 46 Recep Berk), Alihan (Dk. 63 Pekin), Berat (Dk. 63 Çağlar), Fatih, Melih, Karahan Yasir, Uğur, Hasan, Murat Akgül, Murat Rüzgar, Goller: Dk. 2 Muhammed Akarslan, Dk. 45 Eren, Dk. 54 Burak (Fatih Karagümrük), Kırmızı kart: Dk. 64 Seyit Ali (Yedek kulübesinde) (Anadolu Üsküdar 1908), Sarı kartlar: Dk. 2 Muhammed Akarslan, Dk. 74 Burak (Fatih Karagümrük), Dk. 56 Fatih, Dk. 60 Melih (Anadolu Üsküdar 1908)

GRUBUN ”EN LERİ”

– En Fazla Galibiyet: İstanbul (20)

– İç Sahada En Fazla Galibiyet: Amed, İstanbul (13)

– Deplasmanda En Fazla Galibiyet: Erzurum, (8)

– En Az Galibiyet: Of, Üsküdar (7)

– En Fazla Mağlubiyet: Of (21)

– En Az Mağlubiyet: Amed Sportif (6)

– En Fazla Beraberlik: Kahramanmaraş, Üsküdar (13)

– En Az Beraberlik: İstanbul, Tepecik, Of (5)

– En Çok Gol Atan Takım: Erzurum (56)

– En Az Gol Atan Takım: Of (29)

– En Çok Gol Yiyen Takım: Tepecik (55)

– En Az Gol Yiyen Takım: İstanbul (22)

SARI KARTLAR:

AKIN İSMAİL KÖROĞLU 27.dk (Kahramanmaraş)

FIRAT ARIKAN 38.dk (Erzurum)

SAVAŞ TAĞA 10.dk (Erzurum)

ERKAN TAŞKIRAN 58.dk (Buca)

MURAT AKYÜZ 88.dk (Buca)

MERT CAYMAZ 44.dk (Zonguldak)

SABRİ TURGUT 56.dk (Nazilli Belediye)

SEYİD AHMET HAN 84.dk (Sivas Belediye)

KADİR ARİ 46.dk (Hacettepe)

TAYLAN ANTALYALI 90+3.dk (Hacettepe)

MEHMET TUĞRUL BAŞKAN 90+1.dk (Hacettepe)

YILDIRIM MERT ÇETİN 63.dk (Hacettepe)

ABDULLAH ÇETİN 90+1.dk (Amed Sportif)

MANSUR ÇALAR 90+3.dk (Amed Sportif)

OKAN DERNEK 85.dk (Amed Sportif)

EGEMEN GENÇALP 87.dk (Keciörengücü)

HÜSEYİN GÜNGÖR 73.dk (Keciörengücü)

AHMET GÜVEN 83.dk (Keciörengücü)

BURAK AYDIN 87.dk (Keciörengücü)

HÜSEYİN ATALAY 76.dk (Fethiye)

MERT ER ESTİK 87.dk (Fethiye)

MELİH OKUTAN 60.dk (Üsküdar)

FATİH ÇOLAK 57.dk (Üsküdar)

BURAK GÖKSEL 74.dk (Karagümrük)

MUHAMMED AKARSLAN 2.dk (Karagümrük)

CANER BULUT 73.dk (Tepecik)

HASAN ERBEY 73.dk  (Tepecik)

ONUR GARİP 57.dk (Kocaeli Birlik)

GÖKHAN MERAL 89.dk (Kocaeli Birlik)

TURGAY GÖLBAŞI 10.dk (Kocaeli Birlik)

BERAT ÇETİNKAYA 89.dk (Konya Selçuk)

ZEKİ KORKMAZ 58.dk (Pendik)

SÜHEYL ÇETİN 79.dk (Pendik)

KIRMIZI KARTLAR:

SEYİT ALİ AKGÜL 64.dk (Üsküdar)

 (DERLEYEN: İLKER YİYEN)