Şehitlerin ismini yaşatmak toplumun görevidir!

Göksun tünellerine şehitlerimizin adının verilmesi talebi kamuoyunda olumlu karşılandı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, şehitlerin ismini yaşatmanın sadece ailelerin değil toplumun asli görevi olduğunu belirterek Göksun tünellerine şehitlerimizin adının verilmesinin aileler tarafından sevinçle karşılanacağını söyledi.


Şehitlerin ismini yaşatmak toplumun görevidir!

Karaman, “Her şehit birer kahramandır. Bunun için Göksun’da yapılan tünellerin isimlerine Kahramanmaraşlı şehitlerin isimlerinin verilmesi, Kahramanmaraşlı şehit aileleri için çok özel ve güzel olacaktır. Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak sadece ailelerine mahsus bir durum değil, bütün toplumun bir görevidir. Çünkü bu şehitler tüm Türkiye’nin şehididir” dedi.

Başkan Karaman, “Atalarımızın kanları ile bizlere bıraktığı bu toprakları çocuklarımıza nasıl kazanıldığını göstermemiz gerekiyor. Bundan dolayı da şehitlerimizin isimleri bazı yerlere verilmesi hem ailelerini mutlu eder, hem de çocuklarımız açısından da önemli olur. Kamu kurumlarında ve diğer yerlerde şehitlerin geriye dönük isimlerinin verilmesi çok daha iyi olur” ifadelerine yer verdi.

Kahramanmaraş’ın terörle mücadele noktasında bölgede en çok şehit veren illerden bir tanesi olduğunu kaydeden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, 1984’den bu yana Kahramanmaraş’tan yaklaşık 330 şehit verildiğini belirterek şöyle konuştu: “Bunun için de asker, polis, köy korucusu ve sivil şehidimiz dâhil 330 tane şehidimiz var. Özellikle 2015’deki 7 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan süreçte Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör olayları sonucunda Kahramanmaraş’a bugün itibari ile 53 tane şehit geldi. Bu da Türkiye ortalamasının çok üstünde! Kahramanmaraş bilindiği üzere vatanını, milletini seven, uğrunda canını feda eden bir memlekettir. 2 senede Kahramanmaraş’a 53 tane şehidin olması tesadüf değildir. Kahramanmaraş’ta 2 güne bir şehit cenazesine gittiğimiz zamanlar oldu. Ülkenin bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan şehitliğe yürüyen kardeşlerimiz oldu.”

Kamu kurumlarına şehitlerimizin isminin verilmesinin son 1,5 yıldır yaygınlaştığına işaret eden Şube Başkanı Yunus Karaman, şunları kaydetti: “son 1,5 yıldır bu konuda daha fazla duyarlı hale geldik. Önceleri bu konu çok sıkıntılıydı; ancak son zamanlarda şehit ailelerimizin talebi üzerine gerek Valilik gerek Büyükşehir Belediyesi özellikle son şehitlerimizin adlarını yaşatmaya başladı. Bu konuyu daha eskiden şehit düşenlere de yayabilirsek, bizim için çok daha iyi olacak. Onlar birer kahraman. Canlarını bu ülke için feda ettiler. Onların isimlerini yaşatmak sadece ailelerine mahsus bir durum değil, bütün toplumun bir görevidir. Çünkü bu şehitler tüm Türkiye’nin şehididir. Bu ülke çok kolay kazanılmadı ve mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Gerek Kuzey Irak’ta, gerek Suriye’de askerlerimiz ülkemizi korumaya devam ediyor. Atalarımızın kanları ile bizlere bıraktığı bu toprakları çocuklarımıza nasıl kazanıldığını göstermemiz gerekiyor. Bundan dolayı da şehitlerimizin isimleri bazı yerlere verilmesi hem ailelerini mutlu eder, hem de çocuklarımız açısından da önemli olur. Kamu kurumlarında ve diğer yerlerde şehitlerin geriye dönük isimlerinin verilmesi çok daha iyi olur.”

Göksun tünelleri ile alakalı gazetemizin başlattığı tekliften duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaman, son olarak şunları söyledi: “Bu konuda gazetenize çok teşekkür ediyorum. Bu konunun bahsi birkaç yerde de geçti ve bununla alakalı Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi’nin bu konuyu manşetlere taşıması önemli bir şeydir. Çünkü o tür büyük projelere isim verilecekse şehitlerimizin isimlerinin verilmesi çok daha iyi olur. Bugün gündeme baktığımızda şehit Fethi Sekin, Eren Bülbül, Ömer Halisdemir gibi kahramanlar başımızın tacıdır. Ancak her şehit birer kahramandır. Bunun için Göksun’da yapılan tünellerin isimlerine Kahramanmaraşlı şehitlerin isimlerinin verilmesi, Kahramanmaraşlı şehit aileleri için çok özel ve güzel olacaktır. Yani oradan seyahat eden herkes orada bir şehidimizin ismini görecek. Bu da milli ve manevi değerlerimize daha çok değer katılması anlamında bence çok güzel bir olay olacaktır.”