CHP’de 94. Yıldönümü Coşkusu

CHP Kahramanmaraş İl Teşkilatı, Partinin 94’üncü Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Atatürk Meydanı’nda tören düzenledi.


CHP’de 94. Yıldönümü Coşkusu

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül’ün Atatürk Anıtı’na sunduğu törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Törenin Ardından Şengül ve Beraberindekiler Mersin’in Merkez Mezitli İlçe Başkanı CHP’li Neşet Tarhan’ın konuşmacı olarak katıldığı Panele geçti. Bir sinema salonunda yapılan panelde, açılış konuşması yapan CHP İl Başkanı Esat Şengül, Şengül, CHP'nin 94'üncü yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şengül, Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden günümüze kadar Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerin, demokrasinin, emeğin ve adaletin yılmaz bekçisi olmuştur. Parlamenter demokrasi, çok partili hayat, kadına seçme ve seçilme hakkı gibi demokrasimizin önemli kazanımlarını bizlere armağan etmiştir. Barışın, demokrasinin, adaletin, insan haklarının temel hak ve özgürlükleri bu ülkedeki tek teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi geçmişten aldığı gücü ve birikimi yarınlara değişim ve güçlü bir Türkiye umuduyla taşıyacak. Tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da haklının ve halkın yanında olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. Başkan Şengül konuşmasında parti içerisinde birlik beraberlik çağrısı yaparak şöyle devam etti: “Türkiye'de içler acısı bir durumla karşı karşıyayız. İktidar partisi 15 yıldır bu ülkeyi yönetiyor ama yönetirken kimi zaman kendilerinin de ifade ettiği gibi birilerinin savcısı, birilerinin işbirlikçiliğinden asla vazgeçmediler. İşte yıllardır bu coğrafyayı paramparça etmeye çalışan emperyalistlerin işbirlikçiliğini yapan bu iktidar, Ortadoğu'da yaklaşık 10 yıldan bu yana kan döküyor, hala da dökmeye devam ediyor. Hala bir Müslüman ülkesinde kan dökülüyor buna bir 'dur' diyen yok.”

Hukuk Fakültesi öğrencisi Beyza Doğuç'un Süleyman Apaydın'ın 'Yıkın heykellerimi' adlı şiirini okuduğu panelde daha sonra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihine değinerek CHP’nin yaptığı hizmetlere ilişkin bilgiler verdi.

Panele, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Karayiğit, Mezitli Belediye Meclis Üyesi Ahmet Öztürk, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.