Sıcaklıklar Düşüyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaptığı son tahminler çerçevesinde sıcaklıkların yurt genelinde 10 derece düşeceğini açıkladı.


Sıcaklıklar Düşüyor!

Meteoroloji’nin son yaptığı tahminlere göre, yurdun iç ve kuzey kesimlerinde hava sıcaklıkları 6 ila 10 derece düşeceğini bildirdi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, geçtiğimiz 2 hafta boyunca yurt genelinin, sıcak ve yağışsız hava dalgasının etkisi altında kaldığı belirtildi. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyrettiği hatırlatılırken, bazı illerde bugüne kadar ölçülmüş en yüksek eylül ayı sıcaklık rekorlarının kırıldığı kaydedildi.

Sıcaklık Düşüyor

Cuma günü sıcaklık değerlerinin 35 dereceden 23 dereceye düşmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta, Burdur, Afyonkarahisar, Konya ve Çankırı'nın batı ilçeleri, Bolu'nun güneydoğu çevreleri ile Antalya'nın yüksek kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Rüzgarın, genellikle kuzey yönlerden, güney kesimlerde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.