Yekta Saraç: Şu Anki Sistem Adil Bir Düzenek

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, üniversitelere girişte sınavsız bir modelin şu an için gündemlerinde olmadıklarını açıkladı.


Yekta Saraç: Şu Anki Sistem Adil Bir Düzenek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Saraç, gündemlerinde sınavsız üniversite girişlerinin olmadığını ve merkezi sınavın bu yıl da gerçekleştirileceğini belirtti. Sade bir sınav sistemine yönelik bir çalışma yaptıklarını belirten Saraç,  "Yükseköğretimde üzerinde iyi çalışılmayan büyük radikal değişikliklerin bazen yıkıcı tesirleri olabilir. Bundan dolayı giriş sistemini daha yalınlaştıran, daha sade bir sınav sistemine yönelik bir hazırlığımız var” diye konuştu.

Şu Anki Sistem Adil Bir Düzenek

Merkezi sınav sisteminin fırsat eşitliği yarattığını belirten YÖK Başkanı, “Anadolu'nun herhangi bir yerinden gelen imkanları sınırlı bir çocuk, bu merkezi sistemle Türkiye'nin en başarılı üniversitelerine girebiliyor. Demek ki adil bir düzenek. Üniversiteye girişte sınavsız bir model bugünkü şartlarda söz konusu olamaz. Sosyal adaleti sağlayan merkezi sınav bu yıl yine gerçekleştirilecek. YÖK'teki çalışmamız, sınavsız geçişe yönelik değil, mevcut merkezi yerleştirme ve merkezi sınavın aksayan taraflarını gidermeye, iyileştirmeye dönük ama özellikle yalınlaştırma ve bu sınavların yönetimini daha kolaylaştırmaya yönelik. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok haklı olarak dile getirdiği gibi öğrencilerin üzerindeki sınav baskısını azaltmamız gerek” şeklinde görüş bildirdi.