Yeşilyöre’de alt yapı dönüşümü başladı

KASKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatları ile Türkoğlu ilçesi Yeşilyöre Mahallesinin içme suyu ve kanalizasyon alt yapı çalışmalarına başladı.


Yeşilyöre’de alt yapı dönüşümü başladı

Kahramanmaraş’ın altyapı sorunlarını çözüme kavuşturarak geleceğe sağlam adımlarla ilerleyen KASKİ Genel Müdürlüğü, İl genelinde dev yatırımlarına devam ediyor. Kurulduğun günden bugüne Kahramanmaraş’ta 2500 km altyapı hattı yapımını tamamlayarak bu alanda büyük bir başarıya imza atan KASKİ, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Türkoğlu ilçesi Yeşilyöre Mahallesinde 86 kilometrelik altyapı inşaatı başladı.

 

55 KM İÇME SUYU HATTI

Eski Belde Belediyelerinden olan ve yerleşimin yoğun olduğu mahallede içme suyu şebekesinin kullanılamaz hale gelmesi üzerine KASKİ Genel Müdürlüğü mahallede altyapı çalışması yapılması için harekete geçti. Yeşilyöre Mahallesinde proje kapsamında toplam 55 km içme suyu hattı yapımına başlandı. İçme suyu çalışmaları kapsamında yaklaşık 8,5 km isale ve terfi hattı yapımı, 46,5 km şebeke hattı yenilemesi, 300 ve 500 m³’lük olmak üzere 2 adet yeni içme suyu deposu, 1 adet terfi merkezi ile vana, vantuz, tahliye, basınç kırıcı odalar, debimetre odası, yangın muslukları gibi sanat yapıları yer alıyor. Ayrıca projeyle scada sistemi de kurulacak ve şebekenin her türlü kontrolü bu sistemle sağlanacak. Sistem sayesindekayıp kaçak oranı minimize edilecek ve kimyasal parametrelerin (Ph, Klor, Bulanıklık) SCADA merkezinden kontrolüyle mahalleye kesintisiz sağlıklı içme suyu sağlanacak.

 

31 KM KANALİZASYON ALTYAPI SİSTEMİ

Mahallede kanalizasyon altyapı sisteminin bulunmaması ve herhangi bir sağlık sorunuyla karşı karşıya gelmemek adına Yeşilyöre Mahallesine kanalizasyon hattı yapılacak. Çalışmalar kapsamında 31 km kanalizasyon hattıyla altyapı sağlama alınacak.

Yeşilyöre Mahallesindeki altyapı çalışmalarının 330 günde tamamlanması hedefleniyor. Çalışmaların bitmesiyle birlikte Yeşilyöre gelişmiş bir altyapı ağı ile örülmüş olacak.

 

MUHTAR KIZIL’DAN FATİH MEHMET ERKOÇ’A TEŞEKKÜR

Yeşilyöre Mahalle muhtarı Mehmet Kızıl yapımına başlanılan altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘’ seçim döneminde Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, mahallemizin altyapısının yapılacağının sözünü vermişti. Allaha şükür sözünü yerine getirdi. Bugün kanalizasyon altyapısı için ilk kazmayı vurduk ve başladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a Yeşilyöre sakinleri adına çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum’’ dedi.