KYK’ya 5 bin öğrencilik ek yurt geliyor!

Kahramanmaraş’ta Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) yurtlarına ilaveten 5 bin kişilik daha yurt yapılacak. KSÜ öğrencilerinin 7’de 1’inin barınma ihtiyacını karşılayan KYK, yeni yurtlarla beraber öğrencilerin 4’te 1’inin barınma ihtiyacını karşılayacak.


KYK’ya 5 bin öğrencilik ek yurt geliyor!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kahramanmaraş İl Müdürlüğü arasında Avşar Yerleşkesine yeni yurt binası yapılması amacıyla arazi tahsis protokolü imzalandı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve KYK Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Ali Öztürk tarafından KSÜ Rektörlük makamında imzalanan protokol kapsamında daha önce devri gerçekleştirilen 40 bin metrekare araziye ek olarak KSÜ’ye ait 20 bin 900 metrekare arazi ve Devlet Su İşleri’nden (DSİ) KSÜ’ye tahsis edilen 29 bin 270,88 metrekare arazi ile birlikte toplamda 50 bin 170,88 metrekare arazi, KYK Kahramanmaraş İl Müdürlüğüne devredildi.

Avşar Yerleşkesinde yer alan bin kişi kapasiteli yurt binaları yanına inşa edilecek yeni binalarla KSÜ öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının büyük ölçüde karşılanması hedefleniyor.

KYK’ya daha önceden devredilen 40 dönüm araziye 2 bin kişilik sonradan devredilen 50 dönümlük araziye 3 bin kişilik olmak üzere; toplamda 90 dönüm alana yapılacak olan 5 bin kapasiteli yurt ile KSÜ öğrencilerinin 4’te 1’inin barınma ihtiyacı KYK tarafından karşılanmış olacak. 

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan KYK İl Müdürü Mehmet Ali Öztürk, KYK’ya daha önce devredilen 40 dönüm arazinin proje ihalesinin tamamlandığını kısa bir süre içinde yapım ihalesine gireceğini söyledi. Öztürk, “KSÜ tarafından kurumumuza yurt yapımı için tahsis edilen 20 bin 900 metrekare arsanın protokolü, İl Müdürlüğümüz ve KSÜ Rektörlüğü arasında yapıldı. Arazimizin büyüklüğü DSİ’den kurumumuza tahsisi gerçekleştirilecek olan araziyle birlikte toplamda 50 bin metrekareye ulaşacak. Bir yandan da genel müdürlüğümüzce yurt yapımı için ihalelere hazırlık çalışmaları devam ediyor. Rabbim mahcup etmesin” dedi.

KYK yurtlarının barınmanın ötesinde hizmet vermeye başlamasıyla talebin de arttığını ifade eden Öztürk, 3 kişilik baza sistemli odaları, öğrenciye özel dolap ve ders çalışma masaları, ücretsiz internet hizmeti, tenis salonları; ahşap boyama, tezhip, ebru ve resim kursları hatta plates odalarına kadar her tür imkanı öğrencilerin istifadesine sunuyoruz.. Üstelik 3-5 çeşit yemek dayatması da değil; 20’ye yakın yemek çeşidi açık büfe olarak öğrencilerimize sunuluyor” şeklinde konuştu.