Maraş’ta bir ilk, 40 kişiye drone eğitimi verildi!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve Kahramanmaraş Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü iş birliğinde, DRONE eğitimi projesi kapsamında 40 kişiye DRONE eğitimi verildi.


Maraş’ta bir ilk, 40 kişiye drone eğitimi verildi!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı destekleri ile Kahramanmaraş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından  ‘Drone Eğitimi İle Personelin Arazi Çalışma ve Teknik Kapasitesinin Arttırılması Eğitimi’ projesi kapsamında 3 gün süren DRONE  (İnsansız Hava Aracı) kullanım eğitimi tamamlandı.

Eğitim sonrasında 40 kişiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden onaylı DRONE kullanım belgesi verildi. Programa katılanlara ise İHA tanıtımı, hava hukuku ve sorumluluklar, hava aracı uçuş dinamiği ve uçuş prensipleri, meteoroloji, ATC usulleri ve havacılık frezyolojisi, seyrüsefer, kumanda edilebilir sistemler, bitki sistemleri, av iyonik ve bakım, uçuş pratik eğitimi konularında eğitim verildi.

Drone kullanımını eğitimi alan Tarım Müdürlüğü personeli artık, uzaktan algılama ile arazi toplulaştırma projeleri, ürüne dayalı desteklemeler, havza bazlı desteklemeler, arazi sınıflandırılması, mera çalışmaları, tarım ürünleri envanter çalışmaları, arazi tespitleri, doğal afet sonrası hasar tespit çalışmaları gibi hizmetlerde kurumsal kapasitenin etkin kullanımı ve geliştirilmesini daha rahat yapabilecekler.v