Bir anlık dikkatsizlik sonunuz olmasın!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçükönder, oluşan herhangi bir trafik kazası esnasında 50 bin TL araçların, 50 TL’lik yangın tüpleriyle kurtarılabileceğini söyledi.


Bir anlık dikkatsizlik sonunuz olmasın!

Araçlarda mutlaka yangın tüplerin bulunması gerektiğini belirten Başkan Küçükönder, “ Oluşacak herhangi bir kaza esnasında kişiler itfaiye’yi beklemeden araçtaki yangın tüpüyle olaya müdahale edebilirler. Onun için araçlardaki yangın tüpleri hayati önem taşımaktadır.” dedi.

 

“30 Saniyede Çıkış Yapıyoruz”

Trafik kazalarının her geçen yıl arttığına vurgu yapan Daire Başkanı Cahit Küçükönder şunları söyledi: “ İtfaiye olarak 7/24 29 şubede kesintisiz hizmet veriyoruz. Nüfusa göre baktığımızda ülke genelinde çok iyi konumdayız. En başarıl İlk 10 il arasında olduğumuzu söyleyebiliriz. Biz gündüz 30 saniyede gece ise 1 dakika içerisinde olaya çıkış yaparız. Olay yerine varıncaya kadar bu süre 3,5 dakikayı buluyor. Trafik kazalarında itfaiye ekiplerimiz ihbarları aldıkları andan itibaren süratle kazanın olduğu bölgeye giderler. Orada sıkışmalı durumdaki vatandaşlar varsa onları kurtarırlar. İnsan can güvenliği bizim için her şeyden çok önemli. Bu yüzdendir ki insanlarımıza trafik bilincini oluşturmaya çalışıyoruz. "

 

“Kazalar Aşırız Hız Ve Dikkatsizlikten Meydana Geliyor”

Meydana gelen kazaların birçoğunun genellikle aşırı hız ve dikkatsizlik olduğunu kaydeden Küçükönder konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bütün vatandaşlarımıza araçlarında yangın söndürücü bulundurmalarını istiyoruz. Aynı zamanda evlerinde de bulundurmaları gerekiyor. Bir araba 50 - 60 bin TL değerinde araç içerisine koyacağımız tüpün değeri ise 50-60 TL.  Bu değerdeki bir tüp ile aracımızı yanmaktan kurtaracağız.   İtfaiye araçlarını beklemeden kendileri olaya müdahale edebilir. Küçük kayıplarla yangından kurtulmuş olabiliriz.”