Kahramanmaraşlı genç yıldız Bolu’da

TFF 1. Lig ekiplerinden Boluspor Fenerbahçe’nin genç yeteneği Kahramanmaraşlı Ahmethan Köse’yi sezon sonuna kadar kiraladı.


Kahramanmaraşlı genç yıldız Bolu’da

Sezon başında Fenerbahçe’den Kaleci Ertuğrul Taşkıran ve Melih Okutan transferi 1 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer eden Boluspor, bu kez de Fenerbahçe’nin genç yeteneği Ahmethan Köse’yi sezon sonuna kadar kiraladı.

Fenerbahçe, sezon başında forvet hattındaki sakatlıklar nedeniyle Avrupa Ligi ön eleme maçlarında forma giyerek herkesin dikkatini üzerine çeken genç yetenek sezon sonuna kadar TFF 1. Lig ekiplerinden Boluspor için ter dökecek. Bu transfer için Boluspor herhangi bir bedel ödemeyecek.

 

AHMETHAN KÖSE KİMDİR?

Kahramanmaraş doğumludur. Futbola Kurttepe Spor ile başlamıştır. 2008'de Adanaspor altyapısında futbol hayatına devam eden Ahmethan Köse, 2009'da Fenerbahçe ile anlaşmıştır. 2017'ye kadar amatör seviyede oynamıştır. 2016-17 U21 Ligi'nde 18 gol atarak takımının en golcü ismi oldu. Süper Lig grubunu birinci bitiren Fenerbahçe U21 ile Türkiye Finali maçına çıkan futbolcu, takımının 3-0 kazandığı maçta 2 gol atarak U-21 Süper Kupası şampiyonluğuna katkıda bulundu


Sol ayağını kullanabilen forvet oyuncusu, Robin van Persie ve Fernandao'nun sakatlıkları nedeniyle teknik direktör Aykut Kocaman tarafından tercih edilen Ahmethan, Fenerbahçe ile ilk resmi maçına ise ilk 11 oyuncusu olarak takımının UEFA Avrupa Ligi ön elemesi için Sturm Graz deplasmanında 2-1 galip geldiği maçta çıkmıştır. 13 Ağustos 2017'de Süper Lig'in ilk hafta maçında Göztepe karşısında oyuna 68. dakikada oyuna girdi ve ilk lig maçına çıkmış oldu.