Saadet Partisi Abdullah Gül’e açık kapı bıraktı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Partisine herhangi bir ittifak teklifi gelmediğini vurgulayan Karamollaoğlu, 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adaylığı hakkında ise kapıları kapatmadı.


Saadet Partisi Abdullah Gül’e açık kapı bıraktı

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu,  2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Seçimlerle ilgili en önemli konunun ittifak olmadığını vurgulayan Karamollaoğlu, “İnsanlar fikirlerini rahatça söyleyemiyorlar. Tansiyonun düşmesi, insanların fikirlerini ortaya koymalarıyla mümkün, yoksa düşmez. Kutuplaşma bize zarar verir. Geçici olarak birilerine fayda sağlıyormuş gibi görünse de uzun vadede zarar verir. Adalet önemlidir. Bu görüşlerimizi dile getirdik. Referandumdan beri çok net olarak söyledim. Biz bir aday çıkaracağız” diye konuştu.

‘Abdullah Gül’ü İncitemeyiz’


2019 seçimleri konusunda henüz aday belirlenmediğinin altını çizen Saadet Partisi Genel Başkanı, “Bu konu ne genel idare kurulumuzda ne de yönetim kurulumuzda gündeme geldi. Söylediğim: "Siz mahalli seçime hazırlanın. Seçim sathı mahalline yakın önce kendi teşkilatlarımız içinde çalışma yapalım. Birkaç adayın ortaya çıkmasını arzu ediyoruz. Toplum bunlara nasıl bakıyor, yoklayalım ve adayımızı açıklayalım” dedi. 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında da açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Abdullah Gül bizimle geçmişte siyaset yapmış bir isim. 'Tamamen devre dışıdır' diyemeyiz ama 'adayımız' da diyemeyiz. O herkesin yorumuna bağlı. Abdullah Bey'i incitecek bir söz de kullanmayız. Bizim perspektifimiz biraz daha geniş. Herkesle bir araya gelme imkânımız var. Şu anda kimseyi elimine etme hakkımız yok."