Birlik ve beraberlikten yanayız

TBMM’deki çalışmalarından arta kalan zamanını Kahramanmaraş’ta geçiren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Kadın Kolları İl Başkanı ve Yönetimiyle birlikte çalmadık kapı bırakmıyor. Boş zamanlarını seçim bölgesine gelerek hemşerilerine ayıran Reyhanlıoğlu birlik ve beraberlik içerisinde olmak zorunda olduklarını belirtti.


Birlik ve beraberlikten yanayız

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. İl Başkanlığı kongresinin ardından bazı kesimlerce yapılan eleştirilere de üstü kapalı cevap veren Reyhanlıoğlu şöyle konuştu, “Ben birlik ve beraberlikten yanayım. Teşkilatlarımızda bir yenilenme oldu, bu yenilenmenin olması gereken bir şekilde olduğuna inanıyorum. Çünkü bizim misyonumuz halkı kucaklamaktır, halkı dinlemektir. En iyisini yapmaya çalışmaktır, birlik ve beraberliği sağlamaktır. Biz birlik ve beraberliği sağlamazsak bana göre Cumhurbaşkanımızın halkasında bir incelme olur. Çünkü teşkilatlar cumhurbaşkanımıza güç veriyor, seçmenlerimiz cumhurbaşkanımıza güç veriyor. Şuan Kahramanmaraş’ta güzel bir teşkilat oluşturduk ve seçimler için bir ön çalışma oldu. Başarılı bir çalışma yapacağımıza da inanıyorum. Bu zamana kadar emeği geçen teşkilattaki arkadaşlarımıza yaptığı emeklerden dolayı teşekkür ediyorum, onlardan Allah razı olsun. Onlar eksik olduğu için başarısız olduğu için alınmadı, teşkilatlar yenilenme ister, bu yenilikler yeni bir heyecan, yeni bir ufuk yeni bir çalışma azmi getirir. Bu tür yenilikler teşkilatımızda her zaman olur. Bu karar belli bir çalışma ve araştırmadan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği bir karardır. Onun için bir suçlu aramaya gerek yok.”

 

BELEDİYELERİMİZ PROFESYONEL ÇALIŞIYOR

2019 yılında yapılacak hem yerel hem de genel hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Partinin oyunu daha da çok artıracağına inandığını dile getiren Milletvekili Reyhanlıoğlu Ak Parti belediyelerin yaptığı hizmetlerin profesyonelce olduğunu söyledi. Ak Partili belediyelerin Ak Parti Genel Merkezince takip edildiğini hatırlatan Reyhanlıoğlu eksik görülen bir yerde hemen genel merkezin devreye girerek eksikliklerin giderildiğini kaydetti. Reyhanlıoğlu şöyle konuştu, “Cumhurbaşkanımızın belediyecilikten gelmesi bu ülke için büyük bir kazanımdır. Çünkü Cumhurbaşkanımız şehirlerin gelişmesini, şehirlerin bir ruhunun olmasını, tarihini taşımasını, tarihi bir siluetinin olmasını çok önemsiyor. İnşallah seçimlerde büyük bir başarı kazanacağımıza inanıyorum, Kahramanmaraş Büyükşehir ve Ak Partili ilçe belediye başkanlarımız çok iyi çalışıyorlar. Kahramanmaraş belediyecilik açısından bir çağ atladı. Özlemle beklenen köprülü kavşaklar, ana bulvarlar, yollar, alt geçitler ve sosyal açıdan da çok iyi çalışıyor. Halkımızın da bu hizmetlerden memnuniyetleriyle her yerde karşılaşıyoruz. Önceden sadece asfalt dökmek, su getirmek, çöp toplamaktan şikayet ediliyordu, bugün yapılan hizmetlerle beklentilerde arttı. Tarihe verilen önemle yapılan restorasyonlar, kayak merkezi, parklar, sosyal hizmetler gibi hizmetlerle bu bölgenin turizm açısından ön plana da çıkmasına neden oluyor. Şimdi termal turizme ağırlık veriyoruz, Ilıca’ya ve kayak merkezine yeni bir otel yapılmasını takip ediyoruz. Milletvekili olarak belediyelerimizin yapacağı projelerle ilgili bakanlıklardaki işlerini takip ediyoruz. Cumhurbaşkanımız da açıkladı şuan erken seçim yok. Bizlerde milletvekili olarak mecliste yasama görevimizi sürdürüyoruz. Meclisin kapalı olduğu özellikle hafta sonlarında seçim bölgelerimize gelerek çalışmalarımızı yapıyoruz. Bizler seçimden seçime gelen algısını yıktık, telefonlarımız 24 saat açık ve her zaman şehrimize gelerek hemşerilerimizle hemhal oluyoruz”

 

HEDEFİMİZ İLİMİZİ DAHA İLERİYE GÖTÜRMEK

Hedeflerinin şehri daha ileriye götürmek olduğunu ve milletvekilleriyle birlikte bu uğurda yoğun çaba sarf ettiklerine dikkat çeken Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kahramanmaraş Türkiye’nin ender illerinden biridir. Hem Edebiyat ve şiirin başkenti olduğunu, hem gastronomisini, hem dondurma ve biberini, hem doğa ve tarihi güzelliklerinin tanıtımını yapmak için çabalıyoruz. Kadın milletvekili olarak belediyemizdeki birimlerle birlikte hareket ediyoruz.

 

EN FAZLA PAYI ALMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Şehrimizde mutlaka eksiklikler vardır, ülkemizin ekonomik durumu da bellidir. Biz ise bu bütçeden en iyi payı almaya çalışıyoruz. Aldığımıza da inanıyorum. Örneğin geç kalan bir Göksun yolumuz var ama bu yol 10 yıl önce yapılsaydı bugünkü gibi standardı yüksek olmazdı. İlk başta planlanan yol projesinde mevcut yolun yanına yeni bir yol düşünülüyordu. Fakat biraz geç kaldı ama 13 tünel ve 4 viyadükle 1,5 saat olan Göksun yolumuz yarım saate indi ve bugünkü maliyeti ise 2,5 milyar TL.

 

50-60 KİŞİLİK SINIFLARDAN 20-25 KİŞİLİK SINIFLARA KAVUŞTUK

Ak Parti göreve gelmeden önce tüm veliler ve bugün belli bir yaşa gelmiş gençlerimiz iyi bilir. Birçoğu 50-60 kişilik sınıflarda eğitim gördü. Ama bugün sınıf mevcutları 20-25 arasındadır. Mesleki eğitim konusuna da önem veriyoruz. Şehrimizde organize sanayi bölgesinin çokluğu ve sanayi şehri olmamız dolayısıyla meslek liselerinin artırılması için Milli Eğitim Bakanlığımızla görüşüyoruz. Eğer artırırsak hem iş hem de kalifiye işçi sorununu çözmüş oluruz.

 

YENİ REKTÖRÜ DESTEKLİYORUZ VE ÜNİVERSİTEMİZİ İÇİN DAHA ÇOK ÇABALAYACAĞIZ

Üniversitemize yeni bir rektör atandı ve rektörümüzü bugün gidip ziyaret ettik. İnşallah üniversitemizi ve özellikle tıp fakültemizi en iyi yere getirmek için büyük bir gayret göstereceğime söz veriyorum. Maalesef üniversitemiz şansız bir dönem geçirdi, karşı çıkmamıza rağmen rektörün açığa alınması biraz gecikmişti. Bugün yeni rektörle inşallah üniversitemizi daha iyi yere getirmek için devamlı diyalog halinde olacağız. Üniversite hastanemizi kalkındıracağız. Orada gerçekten çok güzel bir yatırım var, eski yönetimden dolayı giden doktorlarımızı geri getireceğiz. İnşallah giden o doktorlarımzın da gelmesiyle hastanemiz ilimizin 50 yıllık ihtiyacına cevap verecek nitelikte.

 

YENİ HASTANELER GÜNDEMDE

Kahramanmaraş’ın sağlıktaki fiziki yapılanmada geldiği son nokta ve yeni hastanelerle ilgili de Bugün Gazetesinin sorularını cevaplayan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Yörük Selim Hastanemizin bulunduğu alanın küçük olması dolayısıyla yeni bir yer arayışına girdik. Çünkü eski yer dar alan, yapılacak yeni bina için ve otopark sıkıntısı nedeniyle yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Şuan Milli Savunma Bakanlığımızla görüşüyoruz. Kentin yukarı bölgesinde Askeri bölgeden bir yer alabilirsek 400 yataklı bir hastane yaptırmayı ve Yörük Selim hastanemizi oraya taşımayı hedefliyoruz. Eğer yer işi uygun olmazsa mevcut yere 200 yataklı bir hastane yapmayı hedefliyoruz.

 

ANNE VE BEBEK ÖLÜMLERİNİ EN ASGARİYE İNDİRECEĞİZ

Necip Fazıl Şehir Hastanemizin yanına özellikle kadın doğum hastanemizin yapılmasını çok önemsiyoruz. Çünkü anne ve çocuk ölümlerini en asgariye indirmek için hastanenin kampus şeklinde olmasını istiyoruz. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi ana hastaneye uzak olmamalı. Ani bir kalp krizi veya değişik ani komplikasyonlarda hemen ulaşılacağı bir ortam olmasını istiyoruz. Şuanda Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi aşağı hastanemizin yanına yapılacak. Ayrıca Ruh ve Sinir Hastalıkları ile Fizik Tedavi hastanesi de yapılacak.

 

AMATEM’İ  ÇOK ÖNEMSİYORUM VE KENTE YAPILMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Necip Fazıl Şehir Hastanemizin bünyesinde Alkol Uyuşturucu Madde Bağımlılık Tedavisinin gerçekleştiği AMATEM merkezinin de yapılmasını önemsiyorum. Bu konuyla ilgili Sağlık Müdürümüzle görüştüm. bunun Kahramanmaraş'ta olmasını çok istiyorum ve Sağlık Müdürümüzle görüşüyoruz. AMATEM binamızı bir hayırsever tarafından yapılmasını istiyoruz. Bu konuda hayırseverlerimizle de görüşüyoruz.  Yeni ASM’ler yapılması için şuan gayret gösteriyoruz. Aile hekimlerimiz yeni yönetmeliğe göre 2 bin nüfusa hizmet verecek şekilde domaltacağız.

 

TÜRKOĞLU İLÇEMİZE MÜJDE

Her yönüyle gelişen Türkoğlu ilçemize yeni bir Meslek Lisesi kazandırma uğraşındayız. Biliyorsunuz Türkoğlu’nda Lojistik Merkez ve Organize Sanayi Bölgesi var. Bu iki kurumun kalifiye personelini karşılayacak bir meslek lisesi kazandırdık. İnşallah 92 dönüm alan üzerine çok büyük bir meslek lisesi inşa ettireceğiz.”

 

OY ORANIMIZI DAHA DA YÜKSELTECEĞİZ

Ak Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek seçimlere her zaman hazır olduklarını söyledi. Avşaroğlu, “Ömer başkanımızın İl başkanı olmasından sonra İlçe başkanlığı sürecimiz başladı. Teşkilatımızın çalışmaları aynı hızda devam etti. Bizim yaptığımız değerlendirme ve çalışmalar, mahallelerin detaylarına inerek oy oranımızı nasıl yükselteceğimiz konusunda ciddi çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda Kadın Kolları Gençlik Kolları, Yönetim Kurulu ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye'de önümüzdeki seçimlerin önemini ve sorumluluğumuzu anlatmaya gerek yok. Dolayısı ile Dulkadiroğlu Kahramanmaraş'ta ki oy oranını yükselterek hem de Türkiye'de ki Genel Oy oranına katkı sağlayacaktır.”