Debgici: ‘Birinci turda işi bitireceğiz’

24 Haziran’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve ekibi seçim çalışmalarında startı verdi.


Debgici: ‘Birinci turda işi bitireceğiz’

24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan önemli seçimler öncesinde diğer partiler milletvekili aday listelerini açıkladıktan sonra çalışmalara başladı ancak AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı bu listeleri beklemeden çalışmalara başladı. İl ve ilçelerde bulunan tüm ekip ile iftar programında bir araya gelen teşkilat, çalışmalar hakkında İl Başkanı Debgici’den bilgiler aldı. Kahramanmaraş’ta gitmedikleri ev ve sokak kalmayacağını ifade eden Debgici, Kahramanmaraş’ta Erdoğan için en yüksek oyu alabilmek için çabalayacaklarını söyledi.

 

‘BİRİNCİ TURDA İŞİ BİTİRECEĞİZ’

24 Haziran’daki seçimler için seferber olduklarını aktaran AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ekibi kimse biz; kapı kapı dolaşıp AK Parti adına oy isteyeceğiz. Ve birinci turda Cumhurbaşkanımız en yüksek oy ile seçilecek. Ona hiçbir şüphemiz ve endişemiz yok. Mecliste de 600 kişilik sandalyeden en yüksek sandalye sayısıyla her zaman olduğu gibi halkımızın bize gösterdiği teveccühü yine bu seçimde de göreceğimiz inancındayız. İnşallah bunda da bir sıkıntı olmayacak. Çünkü yapılan hizmetler ortada, vaat edilen hizmetler ortada, devam eden hizmetler ortada” diye konuştu.

 

‘BİZ HER ZAMAN SAHADAYIZ’

24 Haziran’daki seçimler sonrasında TBMM’de AK Parti’nin en yüksek milletvekili ile Türkiye’nin çıkarları için çaba sarf edeceğinin altını çizen AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı, şunları dile getirdi: “Herkesin kendine göre görüşü var, düşüncesi var. Ama yıllardır AK Parti teşkilatları sahalara indiği an bazı şeyler değişmeye başlıyor. Sahaya inmekten kastım; seçim propaganda sürecini kastediyorum. Biz zaten sürekli sahadayız. Tüm teşkilatlarımız, kendince programlarını yapıyor. Milletvekillerimiz yapıyor, Belediye Başkanlarımız yapıyor. Ana kademe kadın kolları, gençlik kolları her türlü çalışmasını zaten yapıyor. Her dakika çalışıyoruz. Yaz, kış fark etmiyor. Bizler için; ‘Pazar günü seçim olsa hazırız’ tabiri, gerçek bir tabir. Öyle diğerleri gibi değil. Dolayısıyla sadece seçim döneminde biraz daha aktif çalışıyoruz. Biraz daha özverili çalışıyoruz. Daha çok anlatıyoruz. Daha çok konuşuyoruz. Ama bunun neticesinde yıllardır Kahramanmaraş’taki tüm anketlerde veya değerlendirmelerde biz gördük. Sayısal olarak da gördük. Karşılık olarak da gördük. Üç aşağı beş yukarı da tahminlerimiz çıkıyor. İnşallah 24 Haziran’da da Cumhur İttifakı, gerekli oyu alacak.”

 

‘YAPILAN HİZMETLER ORTADA’

AK Parti’nin her zaman seçimlere hazır bir parti olduğuna dikkat çeken AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Debgici, listeler belli olduktan sonra tüm güçleri ile çalışacaklarını aktardı. “Ama biz her zaman şunu söylüyoruz: Cumhurbaşkanı adayımız, Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan! Onun Pazartesi günü Kahramanmaraş adına tüm Türkiye adına kimleri bu 600 kişilik listede değerlendirirse, Sayın Cumhurbaşkanımızın ekibi kimse biz; kapı kapı dolaşıp AK Parti adına oy isteyeceğiz” diyen Debgici, birinci turda Erdoğan’ın yüksek bir oyla seçileceğini ve bundan da hiç şüphe duymadıklarını söyledi. Halkın AK Parti’ye seçim zamanında gereken teveccühü göstereceğini dile getiren İl Başkanı, “İnşallah bunda da bir sıkıntı olmayacak. Çünkü yapılan hizmetler ortada, vaat edilen hizmetler ortada, devam eden hizmetler ortada! Bir takım insanların söylediği eleştiriler veya farklı algılar var” dedi.