Genç MÜSİAD'dan Birlik İftarı

Genç MÜSİAD Kahramanmaraş iftar programında bir araya geldi. İftar programında İl ve İlçe Gençlik Kolları, Sivil Toplum Örgütleri, STK ve birçok davetlinin katılımı ile gerçekleşti.


Genç MÜSİAD'dan Birlik İftarı

Kahramanmaraş Genç MÜSİAD İftar programında bir araya geldi.  İftar programında konuşma yapan, Genç MÜSİAD Kahramanmaraş Başkanı Ünal ÇİMEN, 1990 yılında kurulan MÜSİAD'ın Türkiye'de ve dünyanın birçok ülkesinde ekonomiye yön veren bir topluluk haline geldiğini belirterek, "Bizler inşallah genç işadamları olarak birinci vazifemiz genç kardeşlerimizi aramıza katıp daha fazla teşkilatlanmayı sağlamak. Bizim bu çatı altında en büyük emelimiz, bizler gibi iş hayatına donanımlı işadamları yetiştirmek. Sadece ekonomik bilgi değil, siyasi bilgisi, kültürel bilgisi, sosyal duyarlılığı, erdemliliği, liyakati, ahlakı, geçmişine duyarlı, bu anlamda kendini çok iyi yetiştirmiş, Türkiye'yi her anlamda temsil edebilecek bir iş adamı kimliği ile ön plana çıkartmaktır" dedi.

Çimen, Genç MÜSİAD'ın, önemli bir gücü ve tesir alanı olan genç iş adamlarını yetiştiren, genç müteşebbisleri yetiştiren, girişimci gençleri teşvik eden, girişime ve değişime yön veren gençlerin bir arada bulunduğu ve yetiştiği bir kurum olduğunu belirtti.

Genç MÜSİAD Genel Başkanı Engin Akdağ, Türkiye'nin her alanda ilerlemesine ve büyümesine katkı sağlamak için var güçleriyle çalışacaklarını ifade ederek, "Geleceğin işadamlarını ve MÜSİAD üyelerini yetiştirmek, onları hayata hazırlamak, sahip olduğu değerleri ve tecrübelerini gençlerle paylaşmak amacıyla MÜSİAD Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla, 2002 yılında kuruldu. MÜSİAD bünyesinde genç, inançlı, erdemli, liyakatli, kararlı ve heyecanlı bir grup genç tarafından başlatılan Yurtiçi ve yurtdışında çalışmalarına hızla devam eden Genç MÜSİAD, bugün dünya çapında 4250 üyesiyle faaliyetlerini sürdürmektedir." diye konuştu.

MÜSİAD Kahramanmaraş şube başkanı Mustafa Buluntu “Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD); hakkın ve hukukun, adaletin ve eşitliğin, barışın ve güvenin, refahın ve mutluluğun sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş mahalli ve evrensel değerlerin gözetildiği, kendi içinde bütün, bölgesinde, ekonomik ve siyasi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş adamlarının, 9 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul’da kurdukları bir “İşadamları Derneği’dir.” dedi

AK Parti Kahramanmaraş geçmiş dönem İl Başkanı, 27. Dönem Milletvekili Adayı Ahmet ÖZDEMİR “Genç olmak farklı bir şey, genç olmak en uzağa bakmaktır, genç olmak yürümek değil koşmaktır, ciğerlerini patlatırcasına koşmaktır, genç olmak en hızlı düşünmek ve en hızlı karar almaktır. Bunu iyi kullanıp kullanmamak elinizde olan bir şey, bunu iyi kullandığınızda evinizi ocağınızı geleceğinizi de de temin edersiniz ülkenizi de. Bunu nasıl yapacaksınız. Hz. Ali gibi bir âlim olarak, Hz. Ebubekir gibi merhametli olarak, Hz. Ömer gibi adetli olarak. Kalbinizde her zaman iman dolu olarak. Siyaset adalet ve ahlakla hükmetmektir. Peygamber efendimizin yaptığı da siyasetti, devleti yönetmekte. Evinizi işini yönetmektir siyasettir. Ama bunu yaparken birini örnek almak lazım, ben birçok sağ kesim sanatçıyı, fikir adamını okudum dinledim, ama sonra bir şeye karar verdim, örnek alınacak tek kişi Hz. Muhammed’dir“ dedi.

2017 Dönemi Genç MÜSİAD Kahramanmaraş Yönetim Kurulunda başarılı bir şekilde görev alan, Miraç Aydın Kurt, Gamze Terlikli, Fatih Tekiş Ve Arif Arslan’ Plaketlerini, Genç Müsiad Genel Başkanı Engin Akdağ, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi MAHÇİÇEK, 27. Dönem Ak Parti Milletvekili Adayı Ahmet Özdemir Takdim Ettiler.