KASKİ’den Türkiye’de bir ilk

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, Su ödemeleri, ön ödemeli kartlı sayaca kontör yüklenmesi, abonelik ön başvuru işlemleri ve arıza ihbarları gibi bir takım bürokratik işlemlerin de yapılabildiği Kaskimatik sistemini hayata geçirdi.


KASKİ’den Türkiye’de bir ilk

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un vizyon projelerinden birisi daha hayata geçti. KASKİ Genel Müdürlüğünce şehrin bazı noktalarında hizmet vermeye başlayan Kaskimatikler sayesinde KASKİ’ye gitmeden size en yakın Kaskimatikten 7/24 işlem yapılabilecek.

KASKİMATİK ile Yapılabilecek İşlemler

1-   Nakit, Kredi Kartı ve Sanal Pos ile Fatura Ödeme İşlemi,

a-    Kâğıt Para ile ödeme ve para üzeri alma işlemi

b-   Madeni Para ile ödeme ve para üzeri alma işlemi

c-    Cihaz üzerinde bulunan fiziki pos ile kredi kartı ile ödeme işlemi

d-   Cihaz üzerinden sanal pos ile ödeme işlemi gerçekleştirebilecektir.

2-    Fatura Ödeme ve Sorgulama işlemi,

a-    Abone Numarası veya T.C Kimlik Numarası ile borç sorgulama, fatura ödeme ve aboneye ait bakiye ve bilgi raporu doküman olarak alınabilecektir.

3-    Fatura üzerinde bulunan barkod sayesinde cihazdaki barkod okuyucu aracılığıyla ödeme ve sorgulama işlemleri,

4-    Abone bilgileri güncelleme,

5-    Ön Ödemeli Kartlı Sayaca Kontör Yükleme İşlemi ve Abone Endeks Hareketleri cihaz üzerinde incelenip aynı zamanda makbuza döküm işlemi,

6-    Abonelik Ön Başvurusu Yapabilecek ve Başvuru Belgesi Yazdırabilme,

7-    185 Çağrı Merkezine yapılan arıza ve başvuru işlemleri Cihaz aracılığıyla online olarak gerçekleştirilebilme,

8-   Borcundan dolayı suyu kesilen abonelerin açma kapama ücretleri ödemesinin ardından online olarak suyun açılması için Açma – Kapama Servisine bildirim gitmektedir.

 

Kaskimatikler şu anda Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde toplam 5 farklı noktada hizmet vermeye başladı. Doğukent Emniyet önü, Tekerek Akdo kavşağı, Özel İdare önü, Piazza karşısı ve KASKİ Genel Müdürlüğü girişinde hizmete alındı. Bundan sonraki süreçte de il genelinde yaygınlaştırılması ve ilçelerde kurulması planlanıyor.