Vahşi cinayetin sanıklarına 18’er yıl ceza!

Kahramanmaraş'ta cani bir cinayete kurban giden Yusuf Badem cinayeti aydınlatıldı. 3 genç tarafından 40 bıçak darbesi ile öldürülerek zeytinlik alana gömülen ve 10 gün sonra bir çobanın cesedi bulması ile başlatılan soruşturma tamamladı. Cinayeti işleyen gençlerden ikisi 18'er yıl, birisi ise 6 yıl hapis cezası aldı.


Vahşi cinayetin sanıklarına 18’er yıl ceza!

Kahramanmaraş'ta canice öldürülerek cesedi zeytinlik alana gömülen Yusuf Badem'in davası karara bağlandı. Badem'i 40 bıçak darbesi ile öldürdüğü öğrenilen 3 genç tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kahramanmaraş'ta yaklaşık 5 yıl önce meydana gelen olayda, 40 bıçak darbesiyle yaşamını yitirdiği belirlenen 30 yaşındaki Yusuf Badem'i, öldürdüğü iddia edilen 3 kişi gözaltına alınmıştı. 2014 yılında 1 Yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılan 3 genç, 4 yıl sonra mahkemece ayrı ayrı cezalandırıldı.

Olay 30 Nisan 2013 günü Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Piri Reis Mahallesi  Ağcalı Bulvarı üzerindeki ağaçlık alanda meydana gelmişti. Henüz bilinmeyen bir nedenle 3 gencin saldırısına uğrayarak hayatını kaybettiği tespit edilen Yusuf Badem cinayeti aydınlatıldı. 2013 yılında, 21 yaşındaki M.G., 20 yaşındaki M.Y. ve 16 yaşındaki H.C.'nin bilinmeyen bir neden ile tartıştıkları Yusuf Badem'i bıçak darbeleri ile canice öldürdükten sonra bir zeytinlik alana gömdüğü, cesedin 10 gün sonra bölgede hayvanlarını otlatan bir çoban tarafından bulunduğu öğrenildi.

Hayvan otlatan çoban, kayalıklarda ceset görünce durumu polise bildirdi. Polisin, iş makineleri yardımıyla 3 saatte kayalıkların arasından çıkarabildiği cesedin 11 gündür kayıp olduğu için aranan 1 çocuk babası kuaför Yusuf Badem'e ait olduğu belirlendi. Yapılan otopsisinde 40 yerinden bıçaklandığı belirlenen Badem'in cesedi, toprağa verilirken, polis cinayetin kim ya da kimler tarafından işlendiğini belirlemek için çalışma başlatmıştı. Cinayetin ardından çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, cesedin bulunduğu bölgede inceleme yaptı. Günlerce bölgede çalışma yapan polis, 300 kişiyle görüşerek, cinayetin kim ya da kimler tarafından işlendiğini belirlemeye çalıştı.

Polis, bölgede yaptığı incelemeler sırasında 300 kişi arasında alkol ve uyuşturucu bağımlısı olanların üzerinde yoğunlaşmaya başladı. Olay yeri ve çevresinde süren araştırmalarda; 21 yaşındaki M.G., 20 yaşındaki M.Y. ve 16 yaşındaki H.C.'nin cinayetin işlendiği gün bölgede olduğunu belirledi. Şüphelilerin peşine düşen polis, cesedin bulunduğu gün M.Y.'nin Mersin'e, M.G.'nin ise 3 gün sonra Malatya'ya gittiğini, H.C.'nin ise Kahramanmaraş'ta olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine harekete geçen polis, şüphelilerden H.C.'yi kentte, M.G.'yi Malatya, M.Y.'yi ise Mersin'de gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan şüpheliler, öldürülen Yusuf Badem ile olay günü tartıştıklarını ve bıçak çektikleri ancak öldürmediklerini söyleyerek suçlamaları reddetmişti. Adliyeye sevk edilen 3 gencin o dönem mahkeme süresince 1 yıl cezaevinde tutuklu olarak yargılandığı daha sonra mahkemece serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yusuf Badem'in yakınlarından alınan bilgiye göre, dosyanın yargıtaya gönderildiği, yargıtaycada onanması ile aradan geçen 5 yılın ardından 26 yaşındaki M.G. İzmir'de, 25 yaşındaki M.Y. Kahramanmaraş'ta ve 21 yaşındaki H.C. Erzincan'da yakalanarak gözaltına alındı. Yargıtay tarafından şahıslara ayrı ayrı ceza verildi. M.G. 18 yıl, M.Y. 18 yıl ve H.C. ise 6 yıl ceza aldı.