İletişimcilere yüksek lisansla akademik kariyer olanağı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi, yüksek lisans programları ile akademik kariyer imkânı sunuyor. Medya ve Kültürel Çalışmalar, Yeni Medya ve Gazetecilik ve Nöropazarlama bölümlerinin yer aldığı yüksek lisans programları, alanında uzman hocalar ile öğrencileri bir araya getiriyor.


İletişimcilere yüksek lisansla akademik kariyer olanağı

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi lisans eğitimindeki kalitesini yüksek lisansa da taşıyor. Fakültenin lisans programlarının uzantısı olmak üzere üç yüksek lisans programında eğitim veriliyor. Güçlü akademik kadro ve çağdaş bilimsel kriterlere dayalı olarak verilmekte olan eğitim üç program halinde sürdürülüyor.


Medya ve Kültürel Çalışmalar programı, ilk mezunlarını verdi

Üçüncü yılına giren Medya ve Kültürel Çalışmalar Yüksek Lisans Programı ilk mezunlarını vermeye başladı. Tezli ve tezsiz olarak sürdürülen program, medya ve kültürel çalışmalar olmak üzere iki bilim dalı üzerine kuruldu. İnterdisipliner bir yapıya sahip olan programda entelektüel ve bilimsel düzeyi yüksek bir eğitim veriliyor.


Alanında uzman birçok isim ders veriyor

Programda iletişim alanının öne çıkan isimleri Prof. Dr. Süleyman İrvan, Prof. Dr. Nazife Güngör, Doç. Dr. İ. Arda Odabaşı, Dr. Tacettin Ertuğrul, Doç. Dr. Barış Erdoğan, Dr. Gül Esra Atalay, Dr. Can Diker, Dr. Özlem Çetin Öztürk ders veriyor.


Programa farklı alanlardan mezunlar da başvurabiliyor

Programa çeşitli alanlardan mezunlar başvuruda bulunabiliyor. Programın disiplinler arası yapısı, özellikle de sosyal bilimlerin tüm alanlarından başvuru alınmasına izin veriliyor. Programdan mezun olanlar iletişim alanının tüm branşlarında doktoraya devam edebiliyor.Programın temel amacı başta iletişim bilimleri olmak üzere sosyal bilimlerin çeşitli alanlarına akademisyen yetiştiriyor. Programın uluslararası düzeyde de çok sayıda öğrenci başvurusu bulunuyor.


Yeni Medya ve Gazetecilik programı, Üsküdar Üniversitesi’nde…

Yeni Medya ve Gazetecilik tezli ve tezsiz yüksek lisans programı bu isimle yalnızca Üsküdar Üniversitesinde bulunuyor. Program Yeni Medya ve Gazetecilik olmak üzere iki bilim dalı üzerinden eğitim veriyor.

Program hem gazetecilik alanına hem de yeni medya alanına, genel olarak da iletişim alanına güçlü akademik kadrolar yetiştirmeyi amaçlıyor. Programda gazeteciliğin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Süleyman İrvan, Prof. Dr. Nazife Güngör; Yeni Medya alanında Dr. Gül Esra Atalay ve Dr. Özlem Çetin Öztürk öğrenciler ile bir araya geliyor.

Programa esas olarak iletişim fakültesi mezunları alınmakla birlikte, gazetecilik, yeni medya ve genel olarak iletişim alanına meraklı ve çalışmalarını bu alanlarda sürdürmek isteyen adaylar da akademikbaşarı durumlarına bakılarak programa kabul ediliyor.


Nöropazarlama programının ilk durağı: Üsküdar Üniversitesi

Ülkemizde ilk kez Üsküdar Üniversitesi’nde açılan Nöropazarlama Yüksek Lisans Programı dört sacayağı üzerinde ilerliyor. Bu sacayaklarından en önemlisi: Nörobilim. Nörobilim alanında Üsküdar Üniversitesi dünya çapında tanınmış akademisyenleri ve akademik çalışmalarıyla biliniyor. Nöropazarlamanın ikinci sacayağı: psikoloji, üçüncü sacayağı ise, iletişim. Bu alanda da Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi güçlü akademik kadrosuyla alana destek veriyor.

Nöropazarlama alanının dördüncü sacayağı ise pazarlama. Bu alanda da Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesinin Reklam Tasarım ve İletişim Bölümü ile Halkla İlişkiler bölümlerindeki güçlü akademik kadro önemli bir pazarlama akademik desteği sunuyor.


Mezunlar iletişimin çeşitli alanlarında çalışıyor

Programdan mezun olan öğrenciler pazarlama, işletme, reklamcılık, halkla ilişkiler sektörlerinde,günün gelişmeleriyle de uyumlu yeni açılımlar yapmakta, yeni yöntem ve tekniklerle önemli başarılara imza atıyor. Nöropazarlama programında ders veren hocalar arasında Prof. Dr. Sinan Canan, Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Prof. Dr. Nazife Güngör, Prof. Dr. Süleyman İrvan, Doç. Dr. Hüseyin Ünübol, Dr. Kılınç Orhan, Dr. Şaha Özpınar, Dr. Özge Uğurlu yer alıyor.