Yalancı Kuruluşlara İtibar Etmeyin

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman, son zamanlarda Türkiye genelinde şehit aileleri ve gazilere veya çocuklarına yardım edecekleri yönünde vatandaşlardan yardım toplayanlara itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.


Yalancı Kuruluşlara İtibar Etmeyin

Son zamanlarda Türkiye genelinde şehit aileleri ve gazilere veya çocuklarına yardım edeceklerini söyleyip kamu, kurum ve kuruluşlarının müdürü, amiri ile sanayici, iş insanı ve esnafları ziyaret ederek kitap, dergi, bayrak, hediyelik eşya gibi malzemeleri gönderme taahhütlünde bulunanlara yönelik Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Karaman’dan açıklama geldi. Bu tür dernek veya vakıflara inanılmaması gerektiğini ifade eden Karaman, “Maalesef aziz milletimizin manevi duygularını istismar eden bu tür haksız kazanç peşinde koşan kişi ve kuruluşlar son günlerde tüm iletişim kanallarını kullanarak şehit aileleri ve gaziler adına maddi yardım talebinde bulunmaktadır. Bu tür kişilere itibar edilmemesini, özellikle Ankara Merkezli bir kaç vakıf ve derneğin bu konuda ön plana çıktığını üzülerek müşahede etmekteyiz” dedi.

Yaptığı yazılı açıklama ile vatandaşları uyaran Karaman, şunları dile getirdi: “Gerekli resmi organlara şifai olarak başvurduğumuzda Avrupa Birliğine üyelik kapsamında örgütlenme özgürlüğünün yasalarla genişletilmesi nedeni ile herhangi bir işlem yapılamamaktadır. 2847 Sayılı Kanuna göre Derneğimiz haricinde kurulması ve faaliyet göstermesi yasak olmasına rağmen, şehit ve gazi ibareli dernekler son günlerde çoğalmaktadır. Şehit ve Gazi yakınlarına Mehmetçik Vakfı dışında yardım sağlayan vakıf bulunmamaktadır. Ama maalesef gün geçtikçe çoğalan vakıflar ve dernekler milletimizden şehit ve gazi yakınlarına yardım yaptıklarını iddia etmekteler ve yardım talep etmektedirler. Bu tür STK'ların birçoğu tabeladan ibaret olup çoğu da denetim dışı ve şeffaflıktan uzaktır. Önüne gelenin vakıf ve dernek kurarak camiamızı lekelemesinin önüne geçmek için her tür platformda mücadelemiz devam edecektir. Halisane iyi niyet ile kurulan ve kamu yararı güden dernek ve vakıflarımız ile irtibatımız ve ilişkilerimiz devam edecektir. Sözlerimiz kutsal değerleri istismar eden kişi ve kuruluşları kapsamaktadır. Derneğimiz Kamu yararına çalışan bir dernek olup, çalışmalarını kanun, yönetmelik, tüzük ve diğer mevzuatlar çerçevesinde yürütmektedir.”

Karaman, şöyle devam etti: “Derneğimiz Faaliyet ve Mali konularda İç denetime ve dış denetime, Genel merkezimiz İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca Şubelerimiz ise İl Dernekler Müdürlüğü tarafından her konuda denetlenmektedir. Derneğimizin amacı kutsal vatan toprakları için hayatlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak, kahraman gazilerimizin toplumda yaraşır bir halde yaşaması için onlara yardımcı olmak, şehitlerimizin emanetine sahip çıkmaktır. Bu kapsamda Yüce Türk Milletinden ricamız bizlerin adını kullanarak haksız menfaat temin eden kişilere ve STK temsilcilerine itibar etmemeleridir. Tereddüte düşülmesi halinde derneğimizden bilgi alınabilir. “