‘Atom Karınca’ şimdi de yol sorunlarına el attı!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın bazı bölgelerinde yaşanan yol ve ulaşım sorunlarının çözümü için Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.


‘Atom Karınca’ şimdi de yol sorunlarına el attı!

CHP’nin çalışkan vekili Ali Öztunç, Kahramanmaraş’tan gelen talep ve şikâyetleri küçük-büyük ayırt etmeden değerlendirmeye alarak Ankara’dan memleketlisinin dertlerine derman arıyor.

‘Atom Karınca’ lakaplı Ali Öztunç, şimdi de Elbistan ve Pazarcık’ın bazı mahallelerinde yaşanan ve tüm hayatı olumsuz yönde etkileyen yol sorunlarını Meclis gündemine taşıyarak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yazılı olarak cevaplandırma istemiyle soru önergesi verdi.

Öztunç’un önergesi şu şekilde:

 

                                TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

Aşağıdaki sorularımın Çevre Ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 07.08.2018

 

                                                                                                                       Ali ÖZTUNÇ

                                                                                                        Kahramanmaraş Milletvekili

                                                                                                            İçişleri Komisyonu Üyesi

 

 

Elbistan ilçemizin Toprakhisar, Yoğunsöğüt, Karakuyu (mezra), Gölpınar, Yapılıpınar,  Yalak, Sevdilli, Büyük Köy (mezra), Deretopallı ve Yazıtopallı mahalle yolları perişan durumdadır. Bu mahalle yolları ilkel çağdan kalmış gibi traktörlerin bile zorla geçtiği bir durumdadır.

Bu kapsamda;

1-    Bu yolları ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz?

2-    Bu mahallelerden AKP’ye oy çıkmadığı için mi mahalle yolları yapılmayarak halk cezalandırılmaktadır?

3-    Bu mahallelerde yaşayan yurttaşlar, vergilerini vermekte, vatani görevini yapmakta yani devlete karşı tüm yükümlülüklerini yerine getirmelerine rağmen hizmet alamamalarının özel bir sebebi mi vardır?

4-    Pazarcık İlçemizin Narlı mahallesinde bulunan sağlık ocağı hafta sonları kapalı tutulmaktadır. Yurttaşlarımızın sağlık hizmeti almak için kilometrelerce uzaklıktaki il ve ilçe merkezlerine gitmek zorunda kalmaktadırlar. Bu durum mahalle halkı tarafından tepki ile karşılanmaktadır. Vatandaşın mağduriyetini giderme açısından Narlı sağlık ocağının hafta sonları da açık tutulması düşünülüyor mu?

5-    Narlı mahallemizin iç yolları yıllar öncesinden kalmış gibidir. Büyükşehir Belediyesi bu yolları yapmak için bir çalışma başlatmayı düşünüyor mu?