Bozulan araçlarını çekmek için araba çaldılar!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen oto hırsızlık olayında park halinde ki otomobil çalındı. Polis ekipleri 24 saat geçmeden zanlıları yakalarken, zanlıların verdiği ilginç ifadede, araçlarının bozulması üzerine, bozulan aracımızı çekmek için araç çaldık dediği öğrenildi.


Bozulan araçlarını çekmek için araba çaldılar!

Kahramanmaraş İl Emniyeti, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından il merkezinden park halinde iken çalınan otomobil, yapılan araştırma neticesinde ele geçirildi. Aracı anahtar uydurarak çaldığı tespit edilen iki sabıkalı şüpheli olayın üzerinden 24 saat geçmeden yakalandı.

Şüpheliler polise verdiği ilginç savunmalarında, bir başka araç ile Kahramanmaraş'a gezmeye gezdiklerini, geldikleri aracın zaman zaman arıza veremeye başlamasıyla yolda çekici gibi kullanmak için otomobil çaldıklarını söylediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Olay, Pazar günü Menderes mahallesinde Bir Oto Galeri önünde meydana geldi. Oto Galeri önünde park halinde olan 46 HF 670 plakalı Doğan marka araç gece yarısı çalındı. Aracı çalan kimliği belirsiz şüpheliler kayıplara karıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri araştırma ve soruşturma başlattı. Olay yeri ve çevresinde kamera araştırması yapan polis ekipleri, olay gecesi Gaziantep ilinden Kahramanmaraş'a 65 plakalı bir araçla geldiğini tespit ettiği iki kişiyi takibe aldı.  İki şüpheli Kahramanmaraş'tan yola çıkan polis ekibi tarafından Gaziantep'te yakalandı.

Yakalanan Şüpheliler 48 yaşındaki Adem K. 50 yaşındaki Mehmet Ramazan Ş. gözaltına alındı. Çalıntı araç ise Gaziantep Organize Sanayi girişinde üzerinde plaka sökülmüş şekilde ele geçirildi. Sabıkalı olduğu da anlaşılan şüpheliler anahtar uydurarak aracı çaldıklarını ve aracın plakasını söküp yolda attıklarını itiraf ettiği öğrenildi.

Şüpheliler; olay gecesi 65 plakalı araçla  eğlenme amaçlı Gaziantep'ten Kahramanmaraş'a geldiklerini, kendi araçlarının zaman zaman arıza vermesi sebebiyle yolda çekici olarak kullanmak için park halindeki 46 plakalı aracı çaldıklarını, biri birini takip eden araçlar ile yola devam ettikleri beyan ederken, şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.