Milli İrade ''Ücretsiz'' hizmete başladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Milli İrade Meydanı otoparkı ilk araçlarını dün alırken, şu an için vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veriyor. Başkan Erkoç Otopark'ta incelemelerde bulunarak, basın mensuplarına açıklama yaptı.


Milli İrade ''Ücretsiz'' hizmete başladı

Milli İrade Meydanı olarak adlandırılan alanda yapılacak çalışmalarla 350 araç kapasiteli 3 katlı yeraltı otoparkı ile birlikte 4500 metrekare gösteri ve toplanma alanıyla önemli bir dinlenme meydanı olacak.

Toplam 14 bin metrekare alanı kaplayacak olan Milli İrade Meydanı’nda, 700 metrekare yeme-içme alanı ve 250 metrekare ticari alanının yanı sıra 2200 metrekare yeşil alanı da içinde bulunduracak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç otoparkın araç kabulu sonrasında yaptığı açıklamada, ''Modern bir şehirde olması gereken sosyal donatılar bunlar. Otoparklar şehir içinde özellikle merkezdeki yoğunluğu azaltmak için yoğun otopark ihtiyacı vardı. Hamdolsun yapmaya da devam ediyoruz. Aras otoparkından sonra Büyükşehir Belediyesinin önündeki meydanın altındaki otoparkımızdayız şu an burası artık deneme çalışmasına başladı. Test çalışması diyelim'' dedi.

Otoparkın şuan da ücretsiz olarak hizmet verdiğini belirten Başkan Erkoç, ''Vatandaşlarımız özellikle Azerbaycan Bulvarı, Zübeyde Hanım Bulvarı, Hükümet Caddesi, aradaki üniversite sokağındaki esnaf arkadaşların araçlarını buraya park etmelerinin bekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlarımızın buraları kullanmalarını bekliyoruz. Yaptığımız otoparklarda istediğimiz doluluğa ulaşamadık. Şehrin merkezine otopark yapıyoruz ama yeterli doluluk oranına ulaşamıyoruz'' dedi.

Bizim kendi personelimiz ticari amaç olmadan otoparkı çalıştırıyor diyen Erkoç, ''Güvenli, huzurlu, otoparklar. İnşallah bu yaptığımız iki otopark vatandaşlarımız tarafından beklediğimiz gibi kullanılır. Eğer bu otoparklarımız yüzde yüz dolulukla kullanılırsa Kahramanmaraş’a çok faydalı olacağı inancındayız'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.