Kahramanmaraş protokolü halkla bayramlaştı

Kahramanmaraş’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen programda Kahramanmaraş protokolü vatandaşlarla bayramlaştı.


Kahramanmaraş protokolü halkla bayramlaştı

Kahramanmaraş’ta her bayram geleneksel olarak yapılan halkla bayramlaşma programı Kurban Bayramının ikinci günü yapıldı. Kahramanmaraş Valiliği tarafından organize edilen bayramlaşma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da katıldı.

Kahramanmaraş Valilik Bahçesinde gerçekleştirilen bayramlaşmaya Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sefer Aycan, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Öztunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, işadamları, siyasi parti yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“KUR ATAĞI MİLLET MUKAVEMETİYLE BERTARAF EDİLDİ”

Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valiliği önünde düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından, gazetecilere açıklama yaptı.

Ünal, bayramın, yakınlaşmaya vesile olmasını, kardeşliği ve paylaşmayı artırmasını diledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin önemine dikkati çeken Ünal, sistemin yüksek bir koordinasyon ve görev dağılımıyla, daha yüksek bir koordinasyonla çalıştığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde ekonomiye yönelik kur atağı yaşandığını hatırlatan Ünal, "Bu hem yeni hükümet sisteminin ne kadar iyi çalıştığının bir göstergesiydi, hem de ekonominin tek bir çatı altında toplanmasının sonuçlarını görmemiz açısından son derece önemliydi. Hazine ve maliyeden sorumlu bakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve yüksek koordinasyonla bu kur atağı, bir millet mukavemetiyle birlikte bertaraf edildi." diye konuştu.

Ünal, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin büyük bir kararlılık ve cesaretle yoluna devam ettiğini belirterek, "Bu da Türkiye'nin hızla yol alması anlamına geliyor. O yüzden artık hem siyasette, hem hükümette taşlar yerli yerine oturuyor ve daha yüksek bir koordinasyon söz konusu." ifadelerini kullandı.

GÜVENÇ: “HEP BERABER KAHRAMANMARAŞ OLALIM”

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ise Bayramların Kahramanmaraş’ta yaşanması gerektiğini belirtti.

İstiklal madalyalı bu kent bayramları ilk günden bu yana böyle ruhuna uygun bir şekilde yaşadığına dikkat çeken Güvenç, “Sevgi, barış, kardeşlik içerisinde yaşanıyor. Hamdolsun bütün siyasi partiler geldi, bütün STK’lar, toplumun her kesimi geldi, bunu çok önemsiyorum. Zengin, fakir, genç, yaşlı, kadın, erkek herkes buradaydı, Allah böyle bayramları tüm şehirlerimize, tüm İslam alemine nasip etsin. İnsana insanlığını hatırlatan, insanlığını öne çıkaran, hayvani duygulardan kurtulup yüce değerlere doğru yol alınan günlerdir bayramlar. Burada da o oldu. Tüm ilçelerimize ve Kahramanmaraş’ımıza selam olsun, insanlığını unutmayan, sevgiye, kardeşliğe inanan herkese selam olsun. Allah bu ülkeyi korusun, karanlığa, kavgaya düşürmesin. Bu ülke hep ileri gitsin, çocuklarımız, gençlerimiz bizden daha iyi bir Türkiye’de yaşasınlar. Ne diyor Cumhurbaşkanımız, ‘Bir olalım, diri olalım, iri olalım, hep birlikte Türkiye olalım’, bizde ekleme yaparsak, hep beraber Kahramanmaraş olalım. Allah yardımcımız olsun.”

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN