Dulkadiroğlu'nda Er Meydanı Dereköy'de kuruldu

Kahramanmaraş güreşine sayısız şampiyon yetiştiren Dereköy, Dulkadiroğlu Belediyesi ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nu iş birliğiyle düzenlenen 5. Geleneksel Şalvar Güreşi ve Şeref Eroğlu Şampiyonlar Güreş Festivaline bir kez daha ev sahipliği yaptı.


Dulkadiroğlu'nda Er Meydanı Dereköy'de kuruldu

Türkiye ve Kahramanmaraş güreşinin önde gelen isimlerinin de katıldığı güreş festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şalvar Güreşi Yıldızlar Türkiye Şampiyonasının yanı sıra Dereköy karakucak şampiyonasının da yapıldığı güreş festivalinde güreş ağalığına Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal seçildi.
Programın açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş’ın en önemli spor faaliyeti olan ata sporu güreşi geliştirme ve canlı tutma adına yaptıkları çalışmaları anlattı. Bu kapsamda bölgesinde iki geleneksel güreş festivali düzenlediğini anlatan Başkan Okay, Dereköy güreşlerinin ardından 23 Eylül’de Bertiz Boyalı Güreş Festivalini düzenleyeceklerini kaydetti.
Başkan Okay, açılış konuşmasında şunları dile getirdi: “Dulkadiroğlu Belediyesi olarak her türlü sporu destekliyor ve tüm sporcularımızın yanında duruyoruz. Özellikle ilçemizin de sporda temel taşı olan ata sporumuz güreşe de ayrı bir önem veriyoruz. Çünkü bölgemizde yıllardır süre gelen bu anlamda özel müsabakalar ve turnuvalar mevcuttur. Bizde göreve geldiğimiz günden bu yana bu özel mücadeleleri renklendirmek ve gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak adına çalışmalar yaptık. Dereköy sahamızı yeniledik ve yaklaşık burada düzenlenen güreşlerimize ayrı bir anlam kattık. Yine Bertiz Boyalı’da bir tesis oluşturarak o bölgede yapılan müsabakaları da adeta garanti altına aldık. Ben bugün Dereköy’de oluşan bu güzel atmosferden duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. 12 ilden yaklaşık 510 sporcu burada mücadele etti. Ben bu müsabakalara katılan tüm hemşerilerime ve sporcularıma teşekkür ediyorum.”
Başkan Okay’ın ardından bir selamlama konuşması yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, spora verdikleri değeri hatırlattı. Özellikle ata sporu güreşin kendilerinde özel bir yere sahip olduğunu anlatan Kılıç, sporculara başarılar diledi.
Turnuvanın güreş ağalığına da seçilen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal’da bir selamlama konuşması yaparak memnuniyetini dile getirdi.
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Şahin Hopur’da katılımcılara ve sporculara teşekkür etti.
Turnuvaya adını veren  Avrupa ve Dünya Şampiyonu Olimpiyat 2’incisi Şeref Eroğlu’da turnuvaya büyük bir gururla katıldığını dile getirdi.
Konuşmaların ardından güreş müsabakaları yapıldı. İlk olarak Türkiye Şalvar Güreşi Yıldızlar şampiyonasında madalyalar sahiplerini buldu. Ardından gerçekleştirilen bölgesel şampiyonada kıran kırana mücadeleler gerçekleştirildi.
Karşılaşmaların ardından sporculara ödülleri takdim edildi.
Turnuvaya; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamı Kadir Okatan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Niyazi Can, meclis üyeleri, partililer, mahalle muhtarları ve çok sayıda spor sever katıldı.

 FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN