Misafir İtfaiyecilere Eğitim

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Eğitim Merkezi’nde (KABİTEM) başka illerden gelen itfaiyecilere eğitim verildiği belirtildi.


Misafir İtfaiyecilere Eğitim

Kahramanmaraş Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre; Hatay, Kastamonu, Sinop, Giresun, Çankırı, Sivas, Amasya, Erzincan, Adıyaman ve Şanlıurfa’dan gelen 17 itfaiyeci, KABİTEM tesislerinde profesyonel eğitim alıyor.

10 Eylül 2018’de başlayan ve 15 gün devam edecek olan eğitimlerde, itfaiyecilere, yangın söndürme teknikleri, ileri düzey kurtarma, trafik kazaları, kentsel arama, KBRN ve İş Sağlığı-Güvenliği alanlarında pratik ve teorik eğitimler veriliyor. Eğitim sonunda ise, düzenlenecek törenle kursiyerlere sertifikaları verilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yaptığı açıklamada; ‘’B.Şehir İtfaiyemiz Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği içinde her iki ayda bir farklı illerden gelen itfaiye erlerine profesyonel itfaiyeci eğitimi veriyor. Şu anda da 8. Gruba eğitimlerimiz devam ediyor. Günümüzde itfaiyecilik, teknik bilgi ve donanım gerektiren profesyonel bir meslek. Karacasu’daki eğitim merkezimiz, liyakatlı personel yetiştirilmesinde önemli işlev görüyor. Bu vesile ile önemli bir hizmet sunan İtfaiye Dairesi Başkanlığımıza ve eğitim birimimize teşekkür ediyorum’’ dedi.