Kahramanmaraş’ta aranan 18 kişi yakalandı!

Kahramanmaraş’ta Jandarma tarafından yapılan huzur uygulaması kapsamında çeşitli suçlardan aranan 18 kişi gözaltına alındı.


Kahramanmaraş’ta aranan 18 kişi yakalandı!

Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan “Huzur Güven Uygulaması”nda 5 bin 950 şahsın sorgulamasında çeşitli suçlardan aranan 18 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kamu düzeninin sağlanması için suç ve suçlularla mücadelede; aranan şahısların yakalanması büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca; kanunların kendisine tanıdığı yetki ve sorumluluk çerçevesinde, emniyet ve asayişin sağlanması kamu düzenin korunması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, suç ve suçlulukla etkin şekilde mücadele etmek ve özellikle de aranan şahısların yakalanması maksadıyla, 27 Ekim 2018 günü 09.00 ile 23.00 saatleri arasında İl genelinde 529 personelden oluşan 111 Jandarma devriyesinin katılımıyla, 34 noktada Yol Kontrol ve Arama faaliyeti ve 154 Umuma açık alanda “Huzur Güven Uygulaması” icra edilmiştir.

İcra edilen uygulama da, 5 bin 950 şahsın sorgulanması sonucunda çeşitli suçlardan aranan 18 şahıs yakalanmış, 3 tabanca ve bu tabancalara ait 72 adet mermi ele geçirilmiştir. Ayrıca; icra edilen uygulamada 46 araç ve 6 şahıs hakkında adli ve idari işlem yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.