Okul önlerinde asayiş uygulaması yapıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde, Okul Önü Genel Asayiş Trafik Denetleme Uygulaması adı altında Kahramanmaraş İl merkezi ve ilçelerde huzur operasyonu yapıldı.


Okul önlerinde asayiş uygulaması yapıldı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, Okul servis araçlarına yönelik tüm okul önleri, üniversite kampüs çevresindeki elektronik oyun salonlarında, internet kafelerde ve halkın yoğun olarak bulunduğu, ailelerin çocukları ile vakit geçirdiği park, bahçe ve çevresindeki işletmelerde cadde ve umuma açık yerlerde huzur uygulaması yapıldı, yapılan çalışmalarda; değişik suçlardan aranan 6 şahıs yakalandı.

Kahramanmaraş il geneli polis sorumluluk bölgesinde yapılan huzur operasyonunda; Kahramanmaraş İl Genelinde 111 polis ekibi ve 434 personelin katılımıyla huzur operasyonu yapıldı.

324 umuma açık yer, 285 okul ve çevresi kontrol edilmiştir. Huzur uygulamasında 2.645 şahıs sorgulanırken, 333 araç kontrol edildi. 3 araca değişik ihlallerden 324 TL ceza tatbik edildi.

376 Okul servis aracı kontrol edilmiş, 53 servis aracına çeşitli ihlallerden 9.172 TL ceza tatbik edildi.

Hırsızlık, Borcunu Ödeme Şartını ihlal gibi değişik suçlardan aranan 6 şahıs yakalandı. 1 şahsın üzerinde Ruhsatsız tabanca ve 8 adet mermi ele geçirildi. Şüpheli șahsa ateşli silahlar kanuna muhalefet suçundan gerekli adli ve idari işlem yapıldı.