Emniyet’ten 2 adrese kumar baskını

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından farklı adreslerde iki ayrı kumar olayına suçüstü yapıldı.


Emniyet’ten 2 adrese kumar baskını

Kahramanmaraş il genelinde kumar oynatan ve oynayan şahısların yakalanabilmesi ve kumar suçunun önlenmesi amacıyla ahlak büro sivil ekipleri kamufle olarak takip ve baskınlarına devam ediyor. İki ayrı adrese operasyon yapan polis ekibi, 8'i kumar oynayan ve 2'si kumar oynatan 10 şahsa suçüstü yakalayarak işlem yaptı. Şahıslara 1996 TL para cezası tatbik edilerek, kapatma ve mühürleme işlemi için idari işlem başlatıldı.

03.01.2019 günü Kumar ile mücadele kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekibi tarafından yapılan takipte: Namık Kemal Mahallesinde faaliyet gösteren Bir Kıraathanede 4 şahsa Kılıç tabir edilen kumar oyunu oynadıkları esnada suçüstü yaptı. Masa üzerinde bulunan paralara paraya,  52 adet iskambil kağıdına ve kumara ait notların alındığı yazboz kağıdına el konuldu. Kumar oynayan 4 şahsa idari işlem tahsis edilerek 960 TL idari para cezası uygulandı. Kıraathanesini işleten I.E.  isimli şahsa da kumar oynanması için yer temin etmekten adli işlem tahsis edildi Kapama işlemi başlatıldı.

Yine, İsmetpaşa Mahallesindeki bir Kıraathanede 4 şahsa kumar oyunu oynadıkları esnada masa üzerinde para ve 104 adet iskambil kağıdı ile suçüstü yapıldı.   Kumar oynayan 4 şahsa 1036 TL idari para cezası uygulandı.  İşletmeci E. O. isimli şahsa da kumar oynanması için yer temin etmekten adli işlem tahsis edildi. Kapama işlemi başlatıldı.

Her iki olayda toplam 10 kişiye işlem yapıldı ve toplam kumara konu olan paralara el konuldu.

Emniyet Yetkilileri tarafından, Kamufle olmuş sivil polisler ile kumar takiplerinin aralıksız devam ettiği bildirildi.