İYİ Parti'nin Göksun Adayı “Efsane”

Millet ittifakının ortağı İYİ Parti, Göksun’da eski Belediye Başkanı Ramazan Koca’yı aday ilan etti. Belediye başkanlığı döneminde yapmış olduğu önemli hizmetleriyle ‘Efsane Başkan’ diye hitap edilen, Ramazan Koca’nın adaylığı ilçe halkı tarafından da coşkuyla karşılandı.


İYİ Parti'nin Göksun Adayı “Efsane”

Ramazan Koca gibi tecrübeli bir isimle yola çıkan İYİ Parti’nin Göksun’da 31 Mart’ta zafer ilan edeceği konuşuluyor.

2009-2004 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevi süresince ilçesine yaptığı hizmetleri hala konuşulan Koca, o dönemde bölgenin en büyük mesire alanı Alpaslan Türkeş Mesire Alanını ilçesine kazandırmıştı.

Teknik ve sosyal belediyecilik alanında birçok başarılı projeye imza atan Koca, Kayseri Çevre Yolunun çift yön olmasını sağladı. Aynı zamanda trafik lamları ile ilçede ilk trafik düzenlemesini yaptı. Yine ilçesine mermer ve kum ocağı kazandıran Koca, ilçenin altyapı çalışmasına da büyük önem vermişti.

Koca’nın adaylığının açıklanması ile ilçede siyasetin ateşi yükselirken, öte yandan CHP’nin daha önce açıkladığı adayının çekilip çekilmeyeceği konusunda da iki parti arasında görüşmeler devam ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre Millet İttifakı’nın bu konuda yol haritası bugün netice bulacak.

RAMAZAN KOCA KİMDİR?

26.01.1956 yılında Kahramanmaraş İli Göksun İlçesi Pınarbaşı Mahallesinde dünyaya geldi.

İç Anadolu’nun iklim şartları çok zor olan bölgelerinden birisi devlet tarafından hiçbir yatırım almayan Göksun’un kaderi olan yoksul aile fertlerinden biri olarak yaşamını sürdürdü.

İlköğretim tahsili Göksun Atatürk İlkokulu’ndan, Ortaokulu Göksun Ortaokulu’nda tamamladı. 1971–1872 yılında Maraş Ticaret Lisesini kazanarak üç yıl öğreniminden sonra 1974–1975 yılında Kahramanmaraş Ticaret Lisesi’nden mezun oldu.

Lise çağlarından itibaren ata sporumuz güreşe ilgi duydu. 1973–1974 yıllarında okullar arası, 1975 yılında ise Türkiye Gençler Şampiyonu olarak ismini yazdırdı.

Öğrenimini 1975 yılında Hava Teknik Okulları Komutanlığı Hava Astsubay Okulu’nu kazanarak bir yıllık eğitiminden sonra 1976 yılında Astsubay olarak mezun oldu. Astsubay olarak 1976–1981 yılları arası beş yıl Diyarbakır, 1981–1996 yılları arası Kayseri Hava İkmal ve Bakım Merkez Komutanlığıdır. 1996 yılında son görev yeri olan Kayseri Hava İkmal ve Bakım Komutanlığı’ndan emekli oldu.

Vatan, millet ve Göksun sevdası en zor ve kutsal bir hayat felsefesi olan siyasete çekti. 1996–1999 yılları arasında MHP Kayseri İl İkinci Başkanlığı yaptı. Bu dönem içerisinde Göksunlu hemşerilerinin dertlerini ve kederlerine ortak oldu. Gerek Göksun gerek Kayseri’deki hemşerilerinin teveccühleri ile Göksun Belediye Başkanlığına aday oldu. 18 Nisan 1999 yılında yapılan yerel seçimlerinde MHP’den Göksun Belediye Başkanı oldu.

İYİ Parti Kahramanmaraş Kurucu Üyelerinden olan Koca, 31 Mart Yerel Seçimlerinde İYİ Partiden Göksun Belediye Başkan Adayı oldu.

Yedi çocuklu bir ailenin ferdi olan Ramazan Koca evli, biri erkek ikisi kız toplam üç çocuk babasıdır.