Osmanlı okçuluk toyu yapıldı

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü münasebetiyle Kurtuluş Kupası Osmanlı Okçuluk Toyu düzenlendi.


Osmanlı okçuluk toyu yapıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bahçelievler Kampusu Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuva 11 ilden okçular katıldı.

KÖGDERKUT Okçuluk Eğitmeni ve Toy Aksaçlısı Mustafa Mengür konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Kahraman şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü münasebetiyle Kurtuluş Kupası Osmanlı Okçuluk Toyu düzenledik. Toyumuza 11 ilden 25 kulüp ve220 sporcu katıldı.

Şehrimizde geleneksel sporları ve okçuluğu tanıtma, okçuluk kültürünü gençlere anlatma ve öğretme adına bu tür organizasyonlar yapıyoruz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Okçuluk eğitimlerimizde 8 yaşından itibaren başlıyoruz. Bizden sonraki gelecek kuşaklara geleneksel sporları ve okçuluğu öğretmek adına eğitimlerimize devam ediyoruz. Geleneksel sporlarımızdan Türk Okçuluğunu, Osmanlı Okçuluğunu, Atlı Okçuluğunu yayma çabamız devam ediyor” diye konuştu.