Nurhak İlhami Bozan dedi

Nurhak Belediye Başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, Millet İttifakı CHP adayı İlhami Bozan kazandı.


Nurhak İlhami Bozan dedi

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Millet İttifakı CHP adayı İlhami Bozan yüzde 53.46, Cumhur İttifakı MHP adayı Battal Kaya yüzde 45.20, Saadet Partisi adayı Mehmet Alış 0.70, Bağımsız aday Kadir Gürlek yüzde 0.38 ve BTP’li Merve Çevirici yüzde 0.26 oranında oy aldı.

Nurhak’ta toplam 9 bin 480 seçmenin 8 bin 048’i sandık başına giderken bin 432 seçmen oy kullanmayı tercih etmedi.

Bu sonuçlarla birlikte Millet İttifakı CHP adayı İlhami Bozan 4 bin 112, Cumhur İttifakı MHP adayı Battal Kaya 3 bin 477, Saadet Partisi adayı Mehmet Alış 54, Bağımsız aday Kadir Gürlek 29 ve BTP’li Merve Çevirici 20 oy aldı.

İLHAMİ BOZAN KİMDİR?

İlhami Bozan, 1980 yılında Nurhak’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Nurhak’ta tamamladı ve İnönü Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı.

Akademik hayatına Malatya’da başlayıp bitiren İlhami Bozan, İstanbul’a öğretmen olarak atandı. Sosyal bilimler alanında birçok akademik çalışmalar yaptı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Adalet Meslek Yüksekokulu’nu ve Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü de bitiren İlhami Bozan, son olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim, Yönetim ve Denetim alanında mastır yaptı.

İlhami Bozan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kahramanmaraş Nurhak Belediye Başkan adayı oldu.