Mahçiçek: “Farkı Fark Edelim”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu.


Mahçiçek: “Farkı Fark Edelim”

“İnsan yaratılmışların en üstünüdür. Dünya Otizm Günü’nde insanın her şartta ayırt edilmeksizin eşit olduğuna dikkat çekmek ve toplumumuzun daha bilinçli olmasını istiyoruz.

Otizm yani otistik spektrum hastalıkları da denilen yaygın gelişimsel bozuklukların birçok türünden biri olan bu hastalıkla, bilinçli bir şekilde mücadele edilebilir. Bu yüzden farkında olmak ve farkındalık yaratmak gerekir. Sadece farkında olmakta yetmez tabi ki. İlk adım farkında olmak, daha sonra da hayatı paylaşmak ve otizmlileri hayata katmak. Bizler de üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak, engelsiz bir yaşam için projeler üretiyor ve hayata geçiriyoruz.

“KIYAM” Kısa Süreli Engelli Yaşam Merkezi’nde tüm engelli bireylerimizin gelişimine katkı sağlarken, onların günlük ihtiyaçlarını gidermeyi hedefliyoruz. İnşaat sürecinin devam ettiği bu mekânı çok yakında vatandaşımızın hizmetine açacağız. Ayrıca bu alanda engelli bireylerimizin ailelerine de eğitimler ve bilgilendirme toplantıları düzenleyeceğiz.

Otizmin farkında olup, otizmlilerin yanında olmamız gerekir. Unutmayalım ki farkında olmak onların elinde değil ama fark etmek bizim elimizde.”