KSÜ’de ‘İnsani Kriz, İnsani Yardım ve Hekim’ Konulu Konferans

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Görev Bende Öğrenci Topluluğu tarafından ‘İnsani Kriz, İnsani Yardım ve Hekim’ konulu konferans programı düzenlendi.


KSÜ’de ‘İnsani Kriz, İnsani Yardım ve Hekim’ Konulu Konferans

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamile Gül, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (Tıp Fakültesi Hastanesi) Başhekimi Doç. Dr. Ökkeş Bilal, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımlarıyla Tıp Fakültesi Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Hekimlik mesleğinin insanlık tarihinin en saygın mesleklerinden biri olduğuna dikkat çeken Rektör Can, sevgi, emek ve fedakarlık gerektiren bu mesleği dünyanın her yerinde büyük bir özveriyle ifa eden hekimlere şükranlarını sundu. Dil, din, ırk ayrımı yapmadan bütün insanlara sağlık hizmeti verme sorumluluğu olan hekimlerin bu anlamda yürüttükleri çalışmaları takdirle takip ettiklerini ifade eden Rektör Can, tarih boyunca mazlumlara sığınak olan bu coğrafyada yetişen hekimlerin aynı ruh ve inançla dünyanın ihtiyaç duyduğu her noktada çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Açılış konuşmasının ardından AID (Alliance of İnternational Doctors) Uluslararası Doktorlar Derneği Genel Başkanı Uzman Dr. Mevlit Yurtseven ‘İnsani Kriz, İnsani Yardım ve Hekim’ başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Uluslararası Doktorlar Derneğinin din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm dünyada tıbbi yardım ve destek ihtiyacı olan insanlara ulaşmayı hedefleyen uluslararası bir kuruluş olduğunu hatırlatan Yurtseven, insani ve İslami değerlerden yola çıkarak

 sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğu coğrafyalarda ve afet bölgelerinde yaşayan insanların yanında olmayı kendilerine görev edindiklerini söyledi.

Uzman Dr. Mevlit Yurtseven, AID’in dünyanın birçok bölgesinde halen sağlık eğitimi, sağlık yardımı, koruyucu sağlık hizmetleri, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini gönüllü sağlık çalışanları ile yürüttüğünü belirtti.