KSÜ’de Afife Jale Anısına Söyleşi Programı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Gösteri Sanatları Öğrenci Topluluğu tarafından ilk Türk kadın tiyatro oyuncusu Afife Jale anısına söyleşi ve tiyatro gösterisi programı düzenlendi.


KSÜ’de Afife Jale Anısına Söyleşi Programı

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Sanata ve sanatçıya değer verilmesi gerektiğine vurgu yapan Rektör Can, “Sanattan herkesin nasiplenmesi toplumda barış ve huzuru arttıracaktır. Sanat alanında gerçekleştirilen çabaları üniversitemizin imkânları nispetinde desteklemeye çalışıyoruz. Şehrimizde, bölgemizde ve ülkemizde ses getiren bir üniversite olma iddiamızı sürdürmek için her alanda çalışmalar ortaya koymaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Afife Jale’nin sanatsal başarılarına ve Türk kadını için tiyatro alanındaki öncülüğüne dikkat çeken Rektör Can, programın düzenlenmesinde katkı sunan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Tiyatro Eğitmeni Altay Üstündağ tarafından “Türk Kadını Sahnede” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Üstündağ, Afife Jale’nin hayatı ve sanatına ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

Programın son bölümünde ise KSÜ Sahne Sanatları Öğrenci Topluluğu Tiyatro Grubu tarafından “Ben Anadolu” isimli tiyatro oyunundan bir bölüm sanatseverlerin beğenisine sunuldu.