"Millet iradesinin tecelli ettiği adres Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir"

İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Millet iradesinin tecelli ettiği adres, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir" ifadelerini kullandı.


Anadolu'nun işgal altında olduğu bir süreçte kurulan TBMM'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen kurtuluş savaşını zaferle sonuçlandırdığını anımsatan Özgül, bu yönüyle de TBMM'nin 'Gazi Meclis' unvanıyla tarihe geçtiğini vurguladı. Özgül, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

"Kurulduğu günden bu yana ülkemizde demokrasi bilincinin yerleşmesi için gayret gösteren bu saygın meclisin açılışı, Atatürk tarafından da çocuklarımıza bayram olarak hediye edilmiştir. Gazi'nin bu günü çocuklarımıza hediye etmesi, onlara verdiği önemi göstermesi açısından da oldukça anlamlıdır.

Yüksek Öğretim Kurumlarının yöneticileri olarak bizlere düşen ise, yavrularımıza iyi eğitim alacakları ortamları hazırlamak, çağın ihtiyaçlarına cevap veren üniversiteler oluşturmak ve buraları bilim ve medeniyet merkezi haline getirmektir. Bizler bu misyonla çalışmaya, elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle yaklaşık bir asırlık mazisiyle ülkemizin övünç kaynağı olan TBMM'nin açılışını bir kez daha tebrik ediyor, milletimizin aydınlık yarınları olan çocuklarımızın bu güzel bayramını kutluyorum. Bu ülke için hayatlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi, demokrasimizin gelişimine katkı sunan parlamenterlerimizi ise minnet ve şükranla anıyorum."