Büyükşehir ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönemde ilk meclis toplantısını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör başkanlığında gerçekleştirdi.


Büyükşehir ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ilk meclis toplantısı divan katibi üyeliklerine üye seçimi ile başladı.

Burada kısa bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş’ın gerçekten güzel bir demokrasi sınavı verdiğine dikkat çekerek: “ Artık seçim geride kaldı. Milletimizin iradesi nasıl tecelli ettiyse ona biat edeceğiz ve bundan sonra da önümüze bakacağız. Yönetmelik ve kanun gereği bu meclis toplantımıza iki en genç meclis üyemiz katip üyesi olarak Harika Fatma Açıksarı ve Ayfer Çerçi divan katipleri seçilene kadar katip üye olarak davet ediyoruz” dedi.

Divan katiplerinin oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden Meclis toplantısında daha sonra bir önceki meclis toplantısının tutanak özetinin oylanması ile devam etti.

Meclis gündem maddelerine geçilerek Büyükşehir Belediyesi Meclisi komisyonlarının seçimleri yapıldı.

Gündemin birinci maddesinde Meclis Başkanlık Divan seçimi yapılması oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde 2019 yılı ihtisas komisyon üye seçimi yapıldı.

Gündemin üçüncü maddesinde 2019 yılı Encümen üyeliği seçimleri kapalı zarf usulü yapılarak seçimlerin sonunda Hanefi Mahçiçek, Necati Okay, Mehmet Gürbüz, Arif Şen ve Adnan Türkmen Encümen üyeliğine seçildi.

Gündemin dördüncü maddesinde Denetim Komisyonu Raporunun okunmasının ardından oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde 2018 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde kadro ihdası ve iptalinin görüşülmesinde Büyükşehir Belediyesinden 5 daire Başkanı, Teftiş Kurulu Başkanı, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı kaldırıldı. 4 adet şube müdürlüğü ihdas edildi.

Kaski Genel Müdürlüğünden Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının Mali Hizmetler Daire Başkanlığı olarak, İşletmeler Dairesi Başkanlığının ise İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak değiştirilmesi, 1. Dereceli kadrolardan Daire Başkanlığı, Abone İşleri Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Teftiş Kurulu Başkanlığını kadrolarının kaldırılması oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin yedinci maddesinde Sosyal Denge Sözleşmesi imzalanması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin sekizinci maddesinde Kamu ve Özel Sermayeli Bankalardan kredi kullanılması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkin teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin dokuzuncu maddesinde Sürdürülebilir Şehirler Projesi (SSP) kapsamında İller Bankası avro hibeye ilişkin alt finansman imzalanması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkin teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin onuncu maddesinde Büyükşehir Belediyemiz ile Türkiye Belediyeler birliği arasında ortaklaşa gerçekleştirilecek 2. Uluslararası robot yarışması düzenlenmesi hususunda protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin onbirinci maddesinde Araç ve İş makinası kiralama ihalesinin 5393 sayılı Belediye kanunun gelecek yıllara yaygın hizmet yüklemeleri başlıklı 67. Maddesinde belirtilen maksimum süre kadar ihale edilmesinin görüşülmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümünde meclis üyeleri kendilerini tanıttılar.

Başkan Güngör Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin ilk meclisinin ilk oturumunun sona erdiği ifade ederek oturumu kapattı.