Mehmet Parlakyiğit: “Endişeliyim!”

Cumhuriyet Halk Partisi 22. Dönem Milletvekili (2002-2007) inşaat Mühendisi Mehmet Parlakyiğit, Partisi ile alakalı gündemi değerlendirmek münasebetiyle basın mensupları ile bir araya geldi ve basınla sohbetinde, ülkenin fabrika ayarlarına dönme vaktinin geldiğini söyledi. Ve gelişmeleri tek kelimede özetledi; Endişeliyim!


Mehmet Parlakyiğit: “Endişeliyim!”

Türk siyasetinde en uzun dönem il başkanlığı yapmış, Maraş belediyesinde uzun seneler Fen İşlerinde çalışmış, 30 yıla yakın süredir CHP Kahramanmaraş il başkanlığı yapmış, 1980 ihtilalinde bile zor günler geçirmiş eski CHP milletvekili Mehmet Parlakyiğit, gazetecilerle ulusal sorunlar ve gündem kadar özellikle yerel meseleler hakkında hem fikrini beyan etti, hem de gazetecilerin düşüncelerine kulak verdi. Özellikle son zamanlarda yaşanan seçim dönemini ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında görüşlerini belirten Mehmet Parlakyiğit, “Türkiye’nin Kurtuluşu, Türkiye’nin sıkıntılı durumundan kurtulabilmesinin yolu bu ülkenin fabrika ayarlarına yeniden dönmesi lazımdır” ifadelerini kullandı.

PARLAMENTO YENİDEN DENETLEYEN KURUM HALİNE GELMELİ

Ben siyasete CHP ile başladım ve öylede devam ediyorum diyen Parlakyiğit, “Diyorum ki Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti, Demokratik, laik, sosyal hukuk devletini Anayasal vazgeçilmez bir ilke haline yeniden getirmek zorundayız. Parlamento yeniden denetleyen bir konuma geçmeli. Türk Anadolu insanı tek seçici ile bu işi tek götüremedi. Götüremez de” ifadelerini kullandı. 

Parlakyiğit, Türk milletinin bir üst kimliğe sahip olduğunu ifade ederek, “CHP olarak zaman zaman bizler de çok mükemmel projeler ürettik. Ancak bizim projelerimize dudak büken, burun kıvıran iktidar, sonra bunları uygulamaya geçirdi. Ancak biz AK Partiden daha iyi iş yaparız inancını halka anlatamadık ve o nedenle de inancımızı da kaybettik. İktidarın yanlış iç ve dış politikası yüzünden de Türkiye henüz demokratik olgunluğa erişemedi” diye konuştu.

“BEN KAHRAMANMARAŞ SEVDALISIYIM”

“Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras CHP’li olmaktır” diyen Parlakyiğit, geçmişte CHP iktidarında Kahramanmaraş’ta bir dönemler 9 milletvekili birden çıkarttıklarını, birçok merkez dahil, birçok ilçe belediyesini ellerinde tuttuklarının altını çizdi, CHP kültürünün toplumda her zaman var olduğunu ileri sürerken de, söz sırası ve mesele Kahramanmaraş olduğunda ise, “Önemli olan Kahramanmaraş’ı sevmektir” cümlesini sarf etti.

Gazetecilerini sorularını içtenlikle yanıtlayan Türk siyasetinde en uzun dönem il başkanlığı yapmış, 1980ihtilalinde bile zor günler geçirmiş eski CHP milletvekili Mehmet Parlakyiğit, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerine de gündemi değerlendirdi. 

“BU, SON DERECE ORGANİZE BİR EYLEMDİR”

Gazeteci Mehmet Yüzbaşıoğlu’nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı hakkında neler düşünüyorsunuz? sorusu üzerine açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi 22. Dönem milletvekili Mehmet Parlakyiğit, ”Bugün ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze töreninde, şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı, aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı’ya ve onun ailesine karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provakasyon değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine, iç huzuruna karşı yapılmıştır. Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı lanet ve şiddetle kınıyoruz. Bu bir yönetim zaafiyetidir. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bu saldırıyı her yönüyle ortaya çıkarmalıdır. Bozguncu provakörleri cesaretlendirecek hoşgörü gösterilmemelidir. Şehitler hepimizin şehidi, Milletin evlatlarıdır. Mekanları cennet olsun. Ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİR SİYASETÇİ OLARAK HALA ENDİŞEM VAR”

Gazetecilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve YSK çıkmazı hakkında ne düşünüyorsunuz? sorusu üzerine, Ülke Siyaseti ve Ülke Gündeminde Partisinin ön saflarda olduğunu ifade eden Mehmet Parlakyiğit, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve YSk’nın vereceği cevap’ı merakla beklerken halen bir siyasetçi olarak endişem var. Bana göre seçime bir daha gidilecektir. Orada bir yanlış var tabi bu bana göre değil YSK’ya göredir. Bu endişemin giderilmesini bekliyorum. Tabi Seçim bitmiştir, mazbata verilmiştir. YSK'nın tarihi görevini en doğru şekilde yerine getireceğine şüphem olsa da sonucu ilerleyen günlerde göreceğiz” dedi.

Siyaset, ülke gündemi ve Kahramanmaraş’ın masaya yatırıldığı sohbet toplantısında Mehmet Parlakyiğit, ülkenin ve kentin sorunlarını konuşmak, tartışmak üzere sık sık basın mensupları ile bir araya gelmek istediğini yineledi.