Temassız biniş uygulamaları ülkemizde yaygınlaşıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve E-Kent, “Yeni KahramanKart Mobil Uygulaması”, “SMS ile KahramanKart Dolumu” ve “Temassız Banka Kartları ile Toplu Taşıma Ödemesi” uygulamalarını hayata geçiriyor.


Temassız biniş uygulamaları ülkemizde yaygınlaşıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile biletleme teknolojileri konusunda öncü firma E-Kent, Kahramanmaraş’a özel akıllı ulaşım çözümleri geliştirdi. IOS ve Android telefonlarda kullanılabilen KahramanKart isimli mobil uygulamanın yeni versiyonu bu kapsamda kullanıma sunuldu. Yeni KahramanKart uygulaması ile toplu taşıma seferleri takip edilebiliyor. Uygulamanın kurulu olduğu NFC özellikli telefonlar ile otobüse biniş ve temassız alışveriş ödemesi de gerçekleştirilebiliyor. Aynı zamanda KahramanKart’ta bakiye azaldığında belirlenecek tutarda otomatik yükleme yapılması için talimat da verilebiliyor.

Yeni akıllı ulaşım çözümleri kapsamında, KahramanKart’lara SMS ile bakiye yükleme imkânı da sağlanıyor. Vatandaşlar, KahramanKart bilgilerini ve yükleyecekleri tutarı SMS atarak, kart dolumunu kolayca gerçekleştirilebiliyor.  Ek olarak, Kahramanmaraşlılar ve şehri ziyaret edenler için alternatif bir ödeme imkânı da sunuluyor. Artık temassız özelliği taşıyan Mastercard ya da Visa kartlarla, belediye araçlarında ve özel halk otobüslerinde toplu taşıma ödemesi yapılabilecek.

Başkan Vekili Arif Şen: “Temassız biniş uygulamaları ülkemizde yaygınlaşıyor”

Konuyla ilgili bilgi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Arif Şen akıllı uygulamaların kayıt dışı ekonomiyi küçülttüğüne, vergi kaybını engellediğine, vatandaşa hız ve pratiklik sağladığına değindi. Şen, ‘’ ’Toplu Taşımada Temassız Banka Kartı ile Biniş’ uygulaması Türkiye’de yaygınlaşmaya Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile devam ediyor. Hem vatandaşımız hem de ziyaretçilerimiz yeni akıllı uygulamalar ile çok daha rahat edecek.  Şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Akıllı şehir çözümleri üreten E-Kent Genel Müdürü Ceyhun Kazancı ise “E-Kent olarak, sunduğumuz dijital çözümlerle bilgiye ve hizmetlere kolay erişim sağlıyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yenilikçi teknolojilere olan hassasiyeti ve destekleriyle dijital dönüşüm projelerimizi hızla geliştiriyoruz. Hedefimiz, Türkiye’de toplu taşıma operasyonunu üstlendiğimiz şehirlerde teknolojik uygulamaların sayısını sürekli artırmak. Teknoloji ve inovasyonu herkes için ulaşılabilir kılmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.