Gaziantep VEX IQ Challenge Turnuvası

SANKO Okulları ve Eğitimde İnovasyon Derneği iş birliği ile düzenlenen “Gaziantep VEX IQ Challenge Turnuvası”nda 150 öğrenci kıyasıya mücadele etti.


Gaziantep VEX IQ Challenge Turnuvası

SANKO Okulları Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Spor Salonunda düzenlenen yarışmaya Konya, Antalya, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Gaziantep’ten 20 takım katıldı.

Takımlar yarışmada, “Dostluk Mücadelesi” ve “Robot Becerileri” kategorilerinde yarıştı.  “Dostluk Mücadelesi Kategorisi”nde iki takımın robotları birlikte en yüksek puanı almak için mücadele etti.

“Robot Becerileri Kategorisi” ise iki bölümde gerçekleşti. Her takımın tek başına yarıştığı kategorinin ilk bölümünde robot otonom hareket etti, ikinci bölümünde takımlar sürüş becerileri alanında yarıştı. Takımın sürüş becerileri ve otonom puanları toplanarak “Robot Becerileri Kategorisi”nin puanı olarak belirlendi.

Yarışmada, “Dostluk Mücadelesi Kategorisi”nde SANKO Okullarının Mechanix Takımı ile Benim Koleji-2 Takımı birinci; Benim Robotum-3 ve SANKO Okulları BraveX Takımı ikinci oldu.

“Robot Becerileri Kategorisi”nde SANKO Okulları BraveX Takımı birinci, EpicTeam ikinci, Benim Koleji-2 takımı üçüncülük elde etti.

Tasarım ödülünü BraveX Takımı, Enerji ödülünü OgzGirls Takımı, Jüri Özel Ödülünü Foundervex Takımı ve Arı Takımı kazandı.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, “Gaziantep ve bölgesine ev sahipliği yaptığımız turnuvada okulumuz öğrencilerinden Tuna Tercan, Sanem Sözmen, Nazlı Hilal İletmiş, Öykü Güzel ve Yiğit Göğüş’ün oluşturduğu Mechanix Takımının Dostluk Mücadelesi kategorisinde birinciliği elde etmesi; ayrıca İbrahim Kale, Emir Tohumoğlu, Eylül Eren, Berra Bozkurt, Naz Fındık ve Mert Güzel’den oluşan BraveX Takımının Robot Becerileri Kategorisinde birinci, Dostluk Mücadelesi Kategorisinde ikinci olmasının gururunu  yaşıyoruz” dedi.

Asyalı, SANKO Okullarının eğitim alanında birçok çalışmalara öncülük ve ev sahipliği yapmaya devam edeceğini de söyledi.