KMSMMMO 23. Olağan Genel Kurulu yapıldı!

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (KMSMMMO) 12 Mayıs (Yarın) 2019 tarihinde yapılacak olan seçimler öncesi olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.


KMSMMMO 23. Olağan Genel Kurulu yapıldı!

613 üyesi bulunan KMSMMMO Olağan Genel Kurulu divan kurulu üyelerinin seçimi ile başladı. Divan Kuruluna Başkan olarak Osman Gemci, Ahmet Özdoğan, Mesut Döner ve Ahmet Gemci seçildi. Divan kurulunun yerini almasının akabinde saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu. 23. Olağan Genel Kurul faaliyet raporunun okunması ve oylanması ile devam etti.

KMSMMMO Olağan Genel Kurulunda Başkan Adayı olan Abdullah Kalın, Aydoğan Düzgüner ve Halit Alcı birer konuşma yaptı.


“Mesleğimiz İçin “Biz Varız””

Kıymetli meslektaşlarım sözüyle konuşmasına başlayan Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Adayı Abdullah Kalın: “Ekip arkadaşlarımla birlikte, mesleğimiz için “BİZ VARIZ” diyerek, aday olduk, bizleri yalnız bırakmayarak katılımlarınız için teşekkür eder, şahsım ve arkadaşlarım adına selam ve saygılarımı sunarım” dedi.

Konuşmasının devamında ise Kalın şu ifadelere yer verdi: “Memleket sevdamız, meslek sevdamız, şehrimiz ve emeğimiz için; ‘Ortak Akıl, Birlikte Yönetim’ anlayışı ile tüm meslek mensuplarımızın katılımıyla Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odamızı yönetmeye talip olduk.

2010 yılında çıktığımız bu kutlu yolculukta, ‘Kurumsal Oda, Kurumsal Kimlik ve Kurumsal Yönetim’ anlayışı ile mesleğimiz ve meslektaşlarımızın temsili noktasında mesai kavramı gözetmeden çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz.

Şimdi ‘Nerede Kalmıştık’ sloganıyla kaldığımız yerden hedeflerimize ulaşmak için, odamızın dününde bugününde olduk,  yarınında da daha güçlü, daha etkin, hep birlikte ve beraber olmaya devam edeceğiz.

Mesleğimiz her geçen gün çok daha fazla önem kazanmaktadır. ‘Bilgi, Teknoloji ve İnteraktif Çözümler’ ön plana çıkmaktadır. Meslektaşlarımıza odamız bünyesinde hizmet içi eğitimlerle, bu çözümlerin en önemli ve en etken unsurunu oluşturmaktadır.

Bu yoğun iş çalışma ve eğitim aşamalarında, ayrıca meslektaşlarımızın, stres yönetiminin de göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Odamız bünyesinde sosyal alanları, sosyal aktiviteler ve etkinlikler fazlası ile yapılması gerekmekte, hatta meslektaşlarımızın bir araya gelerek kaynaşmaları noktasında çok önem arz etmektedir.

‘Mesleğimiz İçin Biz Varız’ temasıyla çıktığımız bu yolda, siz meslektaşlarımızı ‘Odamıza Sahip Çıkmaya’ davet ediyoruz.

Sizlerden aldığımız güçle, ‘Güçlü Bir Yönetimle’ mesleğimiz için biz varız. Sizin gibi birbirinden kıymetli, birbirinden özel insanlarla beraber ‘Sen Ben Varsak, BİZ VARIZ.’

 Kurumsal kimlik, kurumsal oda, kurumsal yönetim;

Odamız kurumsal ciddiyet, kurumsal disiplin, kurumsal yönetim anlayışı içerisinde, samimiyetle meslektaşlarımızın odamızda aktif katılımı ve katkılarıyla birlikte beraber yöneteceğiz.

Ortak akıl birlikte yönetim;

Odamızda tüm üyelerimizin katılacağı aylık istişare ve bilgilendirme toplantıları ile yine en geç üç ayda bir tüm üyelerimizin katılacağı mesleki sorunlarımızın tartışılıp değerlendirilip SERBEST KÜRSÜ ile isteyen üyelerimize söz verileceği ve sonuçlarının değerlendirilerek bildiri olarak yayınlanacağı toplantılar yapılacaktır.


Hizmet akdi ile çalışan meslektaşlarımız için odamız;

Bağımlı olarak çalışan meslektaşlarımızın hakları noktasında, ücret tarifesi belirlenmesi hususunda yasama ve yürütme organları üzerinde her türlü çalışmayı yaparak, her zaman ve her durumda  yanlarında odalarının olduğunu bilecek ve hissedeceklerdir.

Haksız rekabet ve korsanla mücadele için odamız;

Odamızda, haksız rekabet ve korsanla mücadele için komisyon kurulacaktır.  Asgari tarife altında defter tutan veya bir meslektaştan almış olduğu ücretin altında teklif vererek defter transferi yapanlar hakkında, sonuçları her ne olursa olsun, haksız rekabet kurulu ve disiplin yönetmelikleri çerçevesinde gerekli her türlü işlemler yapılacaktır.


Stajyerlerimize ve üyelerimize en iyi hizmeti vermek için odamız;

Odamızda, mümkün olduğunca başkan, olmadığı zamanlarda muhakkak bir yönetici hazır bulunacaktır.

Kadın meslektaşlarımıza pozitif ayrımcılık için odamız;

Odamızda dönemimizde başlatmış olduğumuz kadınlar günü programımızı geliştirip genişleterek, kadın üyeler komisyonu kurarak birlik ve beraberliklerini artırmak, aralarındaki dayanışmayla yönetim üzerinde söz haklarını artırmak ve odamızda ön plana çıkartarak pozitif ayrımcılık yapılacaktır.


Haksız rekabetle değil kaliteli hizmet için odamız;

Odamızda mesleki eğitimler, standartların yükseltilmesi, sosyal aktivitelerle üyelerimizin bir araya gelmelerinin paylaşımlarının artması, haksız rekabet ve korsanla mücadele, mesleki dayanışma ile birlikte meslektaşlarımız arasında hizmette kalitede tatlı rekabetin yaşandığı süreç haline getirilecektir.  


Gezi organizasyonlarımız için odamız;

Odamızda üyelerimiz ve aileleri için, yılda en az iki defa yurtiçi, en az bir defada yurtdışı olmak üzere tur organizasyonları yapılacaktır.

Genel Kurulda aday olan, tüm adaylara başarılar diler, kazananın mesleğimiz odamız şehrimiz olmasını dilerim.”

KMSMMMO Olağan Genel Kurul toplantısına katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif Şen ise bir konuşma yaparak adaylara başarılar diledi.