FM 2019’daki En İyi 7 Serbest Oyuncu

Onlar, bir zamanların büyük yıldızlarıydı. Bugünse "free" halde gelecek teklifleri bekliyorlar. İşte FM 2019’da kaçırılmaması gereken 7 serbest oyuncu!


FM 2019’daki En İyi 7 Serbest Oyuncu

Football Manager serilerinde oyuna düşük profilli bir takımla başlanıyorsa, transfer pazarında serbest oyunculara yönelmek kaçınılmaz oluyor. Bazen, oradan yakaladığımız bir oyuncuyu yeniden futbol piyasasına hatırlatarak para bile kazanabiliyoruz. İşte FM 2019’da da böyle fırsat oyuncular mevcut. Üstelik bu oyuncular bir zamanlar gerçek birer yıldızdı… Sırf bu sebeple bile kendilerini transfer etmek isteyen çıkacaktır. O zaman listemize geçelim!


Robbie Keane (37), ST

İrlandalı efsanenin adını duyunca “hala futbolu bırakmamış mı?” diye düşünmüş olabilirsiniz. Son olarak Hindistan Ligi’nde boy gösteren golcü, FM 2019’da boşta. Yaşı nedeniyle fiziksel özelliklerinde çökme yaşamış, Pace özelliği bile 10’u bulmuş gözüküyor ama bitiriciliği hala fena değil. Denemeye değer.


Victor Obinna (31), AMC

Inter ve West Ham formalarıyla hatırlayacağımız Obinna da oyundaki free isimlerden. Yaşı henüz 31 olduğu için fiziksel özelliklerinde bir çökme görülmüyor. Bu sebeple Nijeryalı orta sahayı düşük profilli takımlarda kadronuza katabilirsiniz. Oyuncu, çok yönlülüğüyle bir hayli işinize yarayabilir.


Robert Huth (33), DC

Mourinho’nun ilk Chelsea döneminde takımının önemli silahlarından biriydi, hatta Mourinho gol istediğinde Huth’u forvete atardı. Öyle bir günde Camp Nou’da bile golü bulmuştu Alman oyuncu. Zaman, başarılı stoperin de aleyhinde ilerledi ve onu boşta bir oyuncuya dönüştürdü. Elbette bu, FM’ciler için bir fırsat. Hala iyi stoper, özellikle düşük profilli takımlar için.


Hamit Altıntop (35), MC

Listeye bizden bir isimle devam edelim. Yaşadığı sakatlıklar onu fizik olarak çok geriye itti, haliyle günümüzde bir takım bulmakta zorlanıyor. FM 2019’da free olan Hamit’in hız özellikleri erimiş durumda. Ama 17 uzaktan şut, 15 pas özellikleri hala göz kamaştırıyor. Düşük bir maaşla denenebilir.


Diego Forlan (39), ST

Uzak diyarlarda futbol hayatını sürdürüp, kendisini unutturan yıldızlardan… Evet, o da hala Keane gibi resmi olarak futbolu bırakmış değil, FM 2019’da ve düşük bir maaş beklentisiyle kadronuza katılmayı bekliyor. Artık 39 yaşında, haliyle 90 dakikayı kaldıracak fiziki kapasiteye sahip değil. Yine de Forlan hayranıysanız, bir bakın deriz.


Michael Essien (35), MC

İşte yine “zaman takvimde durduğu gibi durmuyor” dedirten oyunculardan biri daha. Essien, yine Mourinho’nun Chelsea’sinde “box to box orta saha” denilince akla gelen ilk oyuncuydu. Bugünlerde ise o fiziki özelliklerini bırakmış gözüküyor. Ama FM 2019 profilindeki mental özellikleri yine de göz alıcı. Kaçırmamak lazım…


Luis Fabiano (37), ST

Ne golcüydü ama! Özellikle de Sevilla yıllarında… Hem güçlü, hem teknik, hem de gol vuruşları etkili bir 9 numaraydı. Şimdilerde o gücünden epey kaybetmiş gözüküyor. En azından FM 2019 profilinin söylediği şey bu. Ama hala mental ve teknik özellikleri "iş yapar" dedirtiyor. (ww.redbull.com)